25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Plāno paaugstināt invaliditātes pabalstus
Plāno paaugstināt invaliditātes pabalstus
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 25. marts 2013, 16:48
Labklājības ministrija (LM) sagatavojusi priekšlikumus, lai no 2014.gada varētu palielināt pabalstus cilvēkiem ar invaliditāti atbilstoši patēriņa cenu indeksam.



Ministrijas priekšlikums paredz diferencēta valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta ieviešanu cilvēkiem ar invaiditāti, proti, cilvēkiem ar invaliditāti kopš bērnības, kuriem noteikta 1.invaliditātes grupa, pabalsts pieaugtu no 75 latiem līdz 97,50 latiem mēnesī, savukārt tiem, kuriem kopš bērnības noteikta 2.invaliditātes grupa, pabalstu paredzēts palielināt no 75 latiem līdz 90 latiem mēnesī, bet 3.grupas invaliditātes pabalstu plānots atstāt nemainīgu - 75 latus mēnesī.

Savukārt tiem cilvēkiem, kuriem 1.invaliditātes grupa piešķirta pēc 18 gadu vecuma, pabalsts pieaugtu no 45 latiem līdz 58,50 latiem, cilvēkiem ar 2.grupas invaliditāti - no 45 uz 54 latiem, bet tiem cilvēkiem, kuriem pēc 18 gadu vecuma piešķirta 3.invaliditātes grupa, pabalsta apmēru paredzēts atstāt nemainīgu - 45 latus.

3.grupas invaliditātes pabalstu paredzēts atstāt nemainīgu, jo, kā to skaidro LM pārstāvji, personām ar 3.grupas invaliditāti ir lielāks nodarbinātības rādītājs un darbspēju zaudējuma procents ir lielāks.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: invaliditātes pabalsti, Labklājības ministrija, patēriņa cenu indekss

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats