20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers: No nesaskaņām koalīcijā 16.marta sakarā iegūst vienīgi Ušakovs
Premjers: No nesaskaņām koalīcijā 16.marta sakarā iegūst vienīgi Ušakovs
Autors: Apollo.lv / 22. marts 2013, 13:51
Pēc tam, kad Nacionālā apvienība (NA) šodien paziņoja, ka gatavojas atsaukt iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisijas pieprasījumu, dodot viņam «trīs mēnešu ilgu pārbaudes laiku», premjers Valdis Dombrovskis (V) paudis cerību, ka beidzot izdosies situāciju koalīcijā normalizēt.


Intervijā radio «Baltkom» premjers pauda uzskatu, ka no ažiotāžas ap 16.marta notikumiem un situāciju ar iekšlietu ministra demisijas pieprasījumu neiegūst neviena no koalīcijas partijām, tostarp arī NA - nē. Viņaprāt vienīgais, kas iegūst no šāda veida situācijām koalīcijā priekšvēlēšanu laikā, esot Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

«Nedomāju, ka šis ir izdevīgs PR pašai NA pašvaldību vēlēšanu sakarā. Nedomāju, ka kāda no no koalīcijas partijām no šīs situācijas ir ieguvēja. Vienīgais, kas no šādas situācijas koalīcijā iegūst, ir Ušakovs,» sacīja premjers.

Premjers norādīja, ka pašlaik tiekot strādāts pie tā, lai koalīcija varētu turpināt darbu.Premjers atzīmēja, ka darbs koalīcijā vienmēr bijis grūts. Viņš atgādināja, ka pirmo reizi šajā koalīcijā nav tā dēvēto oligarhu partiju, kas nenoliedzami ir liels pluss, taču vienlaikus Reformu partijai un arī Nacionālajai apvienībai pietrūkstot pieredzes politikā.

«Tas rada daudz pārpratumu un problēmu,» sacīja premjers, paužot cerību,ka ar laiku šī pieredze tomēr tiks uzkrāta.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) plāno atsaukt parakstus par demisijas pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP) un dot viņam trīs mēnešu «pārbaudes laiku», aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līderis, Saeimas deputāts Raivis Dzintars.

Dzintars skaidroja, ka šajā laikā nacionālā apvienība sagaida no ministra «visaktīvāko darbību», lai sakārotu likumisko bāzi, nodrošinot, ka turpmāk piemiņas pasākumos, tostarp 16.martā, nebūtu iespējama «šāda zaimošana un pasākuma traucēšana», kā tas noticis šogad.

Līdz ar to Kozlovskis pirmdienas balsojumā varētu saglabāt savu amatu, jo viņa demisiju neatbalstīs arī Reformu partija (RP) un «Vienotība». SC frakcijā ir 31 deputāts, «Vienotības» - 20, bet RP - 16 deputāti, ziņo LETA.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 16. marts, Nacionālā apvienība, Nils Ušakovs, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats