25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks: Lielas ģeopolitiskas izmaiņas pasaulē nav aiz kalniem
Pabriks: Lielas ģeopolitiskas izmaiņas pasaulē nav aiz kalniem
Autors: Apollo.lv / 21. marts 2013, 12:38
«Vēstures pieredze liecina, ka Baltijas reģions vienmēr kļūst jūtīgāks pret militāriem, politiskiem vai ekonomiskiem draudiem, ja notiek lielas ģeopolitiskas izmaiņas pasaulē, un šīs lielās ģeopolitiskās izmaiņas nav aiz kalniem jāmeklē,» intervijā LNT raidījumā  «900 sekundes» norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).


«Latvijai šobrīd nav pamata domāt, ka tai būtu iespējams konflikts ar tās austrumu kaimiņiem, un būtu muļķīgi uzskatīt, ka šeit iespējama karadarbība vai nedrošība. Bet mūsu vēstures pieredze liecina, ka Baltijas reģions kļūst jūtīgāks pret militāriem, politiskiem vai ekonomiskiem draudiem, ja notiek lielas ģeopolitiskas izmaiņas un šīs lielās ģeopolitiskās izmaiņas nav aiz kalniem jāmeklē. Mēs redzam, kā notiek cīņa gan eirozonā, gan Eiropas Savienībā, ASV lēnām mazina savu klātbūtni Eiropas kontinentā. ASV aizvien vairāk nodarbina militārās un drošības problēmas citos reģionos. Līdz ar to, ja gadījumā notiek šāda veida tektoniskas izmaiņas ģeopolitiskajā plāksnē, tas var  nenoliedzami palielināt drošības spiedienu uz mūsu reģionu un valsti,»  skaidroja Pabriks.

Tāpat Pabriks atzina, ka ģeopolitiski situācija pasaulē paliks tikai sliktāka un arī nākotnē Latvijai būs jālemj par iesaistīšanos starptautiskajās operācijās.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Pabriks, Latvija, LNT

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats