28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dzintars: Mums bija jāapliecina, ka valdošajās partijās visi nav «sēnes»
Dzintars: Mums bija jāapliecina, ka valdošajās partijās visi nav «sēnes»
Autors: www.apollo.lv / 21. marts 2013, 9:46
Nacionālās apvienības (NA) Saeimas deputāts Raivis Dzintars ne brīdi nav nožēlojis savu rīcību pie Brīvības pieminekļa 16.martā.


Jau ziņots, ka 16.martā pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībniekus pretējās nometnes pārstāvji - biedrības «Apvienība pret nacismu» aktīvisti - sagaidīja ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi. Vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības aktīvistiem aiz barjeras, lai izslēgtu skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Dzintars intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» norāda, ka neviens no tiem, kas pārmet, ka šajā situācijā vajadzēja rīkoties citādi, nav piedāvājis veidu, kā tieši viņiem bija jārīkojas.

«Būtu gļēvi, ja mēs nemēģinātu pārtraukt zaimošanu, bet meklētu kādu citu, kas to izdara, tikai tāpēc, ka esam deputāti. Mēs 16. marta pasākumā nepiedalījāmies kā Saeimas deputāti, bet kā savas pārliecības vadīti pilsoņi un ne brīdi neesam nožēlojuši savu rīcību,» saka Dzintars.

Dzintars uzsver, ka NA deputāti darījuši to, ko vajadzēja darīt policijai.

«Šobrīd, kad esam valdības partija un līdz ar to lielā mērā arī atbildīgi par to, kas notiek pie pieminekļa, mēs piedzīvojam šādu kaunu, redzam cilvēku sejās izmisumu, bezspēcību. Tajā brīdī vairs nedarbojas nekādi politiski aprēķini. Mēs tobrīd nedomājām, ko teiks mūsu politiskie pretinieki vai pat sabiedrotie. Mēs to jutām kā pilsonisku pienākumu – vismaz apliecināt, ka valdošajās partijās visi nav pārvērtušies par «sēnēm», kas, ēdot cepumus, kabinetos spriež par savu bezspēcību likuma trūkumu dēļ, bet ir gatavi rīkoties un aizstāvēt leģionārus,» tā Dzintars.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 16.marts, Nacionālā apvienība, partijas, Raivis Dzintars

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats