19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rungainis saskata pozitīvo faktā, ka Latvija atrodas Krievijas mediju informācijas zonā
Rungainis saskata pozitīvo faktā, ka Latvija atrodas Krievijas mediju informācijas zonā
Autors: www.apollo.lv / 20. marts 2013, 14:13
Emocijas ap 16.martu ar gadiem izplēnēs, jo tie, kas savulaik piedalījās karā  - kā no vienas, tā otras karojošās puses -, vairs nebūs starp dzīvajiem, intervijā radio «Baltkom» savu viedokli pauda investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.



Viņš norādīja, ka pēc tam paliks tikai divi atšķirīgi skatījumi uz šo situāciju, ko rada divi atšķirīgi informatīvie lauki, kādos dzīvo Latvijas iedzīvotāji.

«No vienas puses ir labi, ka Latvija atrodas Krievijas mediju informācijas zonā, jo sakarā ar naudas trūkumu Latvijas mediju vidē, žurnālistikas līmenis Latvijā nav tik augsts, kā mums to gribētos. Krievijā, neskatoties uz visām esošajām problēmām, žurnālistu un žurnālistikas līmenis kopumā ir daudz augstāks, ir vairāk notikumu analīzes. No otras puses, Krievijas medijiem, protams raksturīga tendenciozitāte un imperiālistisks skatījums uz notikumiem Latvijā,» tā Rungainis.

Rungainis uzskata, ka arī atšķirīgie skatījumu uz dažādiem notikumiem un to attīstību Latvijā ar laiku mainīsies, jo Latvijā veidojas jauna nācija.

«Salīdzinot ar Latviju, kāda tā bija pagājušā gadsimta 20.,30.gados ir liela atšķirība, notikušas izmaiņas nacionālajā sastāvā. Veidojas jauna nācija - «homo latviensis» vai kas tamlīdzīgs. Un attiecīgi tas prasa laiku,» tā Rungainis.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 16.marts, Ģirts Rungainis, Krievija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats