19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķele pauž neizpratni par LABA izvēlēto komunikācijas stratēģiju
Viņķele pauž neizpratni par LABA izvēlēto komunikācijas stratēģiju
Autors: www.apollo.lv / 19. marts 2013, 11:41
Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) šodien paudusi neizpratni par arodbiedrības LABA izvēlēto komunikācijas stratēģiju, ministriju neinformējot par plānoto protesta akciju.  Ministre tāpat atgādina, ka nekad nav izvairījusies no tikšanās ar arodbiedrībām.



Viņķele norādījusi, ka diemžēl uz sarunām protesta akcijas laikā neviena no Labklājības ministrijas atbildīgajām amatpersonām nevar ierasties, jo LABA ministriju par to netika informējusi, arī medijos informācija parādījās tikai naktī uz otrdienu, bet ministrijas vadība savu notikumu kalendāru plāno laicīgi un šajā laikā atrodas darba tikšanās citviet.

Ministre uzsver, ka nevardarbīgas protesta akcijas ir vārda brīvības instruments un atgādina, ka nekad nav izvairījusies tikties ar arodbiedrībām – gan Liepājas Metalurga darbiniekiem, gan Kultūras darbinieku arodbiedrību, gan Latvijas veselības un sociālās aprūpes arodbiedrību.

 Viņķele pieļauj, ka iespējams, arodbiedrība LABA baidās veidot konstruktīvu sarunu, ja izvēlas par plānoto piketu informēt medijus tikai iepriekšējā naktī, nemaz nerunājot par ministrijas brīdināšanu, lai tā to varētu iekļaut savā darba kārtībā.

«Neskatoties uz to, ka februāra beigās analītiskās žurnālistikas raidījums «De facto» atklāja arodbiedrības LABA finansētāju – pašvaldības uzņēmumu «Rīgas Satiksmi», kura budžetu veido visu rīdzinieku nodokļi un norādīja LABA saistību ar partiju «Saskaņas Centrs», bet žurnālists Māris Zanders dienu pirms piketa aicinājis šim notikumam pievērst pastiprinātu KNAB uzmanību, es būtu gatava sarunai ar šo arodbiedrību. Tagad viss, ko LABA panākusi – bloķētu satiksmi uz vienas no Rīgas centrālajām ielām divu stundu garumā. Jāsecina, ka tā baidījusies no mūsu atbildēm un ar nodomu izvairījusies no sarunām ar ministrijas vadību, kura savu notikumu kalendāru plāno savlaicīgi un diemžēl šajā laikā atrodas darba tikšanās citviet,» saka Viņķele.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele, LABA, protests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats