25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iekšlietu darbinieki pieprasa Jānim Dombravam atvainoties policistiem (video)
Iekšlietu darbinieki pieprasa Jānim Dombravam atvainoties policistiem (video)
Autors: Ilze Zālīte / NRA.lv / 19. marts 2013, 11:10
Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Armands Augustāns norāda: 16.martā, laika posmā no plkst. 9.00 līdz plkst. 13.00 Valsts policijas darbinieki, saskaņā ar Valsts policijas priekšnieka rīkojumiem, nodrošināja kārtību Rīgā, Brīvības pieminekļa apkaimē, lai garantētu personu un sabiedrības drošību, kā to nosaka likums "Par policiju". Kā nosaka normatīvie akti, tad nevienam nav tiesību iejaukties policijas rīcībā, kad tā pilda savus pienākumus, izņemot iestādes un amatpersonas, kuras tieši tam pilnvarojis likums.

Tomēr Saeimas deputāts Jānis Dombrava, pretēji likuma prasībām, neuzrādot Saeimas deputāta apliecību, iejaucās policijas rīcībā, kad tā pildīja savus pienākumus, radot konfliktsituāciju, piedraudot policijas darbiniekam, ka tas vairs policijā nestrādās.

Policijas darbiniekam savas kompetences ietvaros ir pienākums palīdzēt deputātiem, ja tiek traucēta to likumīgā darbība. Pasākuma gaitā J.Dombrava centās pats ieviest kārtību, kas pēc J.Dombravas ieskatiem it kā tika pārkāptas, aizmirstot, ka kārtības nodrošinājumu pie Brīvības pieminekļa vadīja Valsts policijas priekšnieks. J.Dombrava varēja vērsties pie Valsts policijas priekšnieka, ja uzskatīja, ka policijas darbinieki nepienācīgi pilda savus pienākumus.

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrībai (LIDA) norāda, ka likums "Par policiju" nosaka, ka policijas darbinieks ir valsts varas pārstāvis, un likumīgās prasības un rīkojumi, ko viņš izvirzījis vai devis, pildot dienesta pienākumus, visām personām ir obligāti jāizpilda. Nepakļaušanās policijas darbinieka likumīgajām prasībām ir sodāma. Policijas darbinieks atrodas valsts aizsardzībā, viņa godu un cieņu aizsargā valsts. Policijas darbinieka goda aizskaršana, pretošanās viņam, viņa dzīvības un veselības apdraudējums, kā arī rīcība, kura traucē pildīt dienesta pienākumus, ir sodāma Latvijas Republikas likumos noteiktajā kārtībā.

J.Dombrava, piedraudot policijas darbiniekam par atlaišanu daudzu videokameru un preses priekšā, nodarīja policijas darbiniekam morālo kaitējumu, aizskarot policijas darbinieka godu un cieņu.

Līdz šim brīdim LR Saeimas Deputāts Jānis Dombrava tā arī nav atvainojies ne policijas darbiniekam, par izteiktiem draudiem atlaist no dienesta, ne arī Valsts policijai.

LIDA aicina J.Dombravu atvainoties un kā Saeimas deputātam pilnveidot normatīvos aktus par policijas darbinieku sociālajām un ekonomiskajām garantijām.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Jānis Dombrava, LIDA, Par policiju

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats