25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iekšlietu ministru satrauc gaidāmās 9.maija svinības
Iekšlietu ministru satrauc gaidāmās 9.maija svinības
Autors: www.apollo.lv / 19. marts 2013, 9:49
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) ir satraukts par to, ka uzvirmojušās emocijas ap 16.martu varētu atskaņoties arī 9.maija notikumos, kad Uzvaras parkā daudzi kārtējo gadu atzīmēs Otrā pasaules kara beigu gadadienu.



To ministrs pirmdien atzina intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma».

«Tas ir tas, par ko es kā iekšlietu ministrs visvairāk uztraucos, jo mēs jau pagājušajā gadā redzējām, ka 9.maijā vērojams jaunatnes pieplūdums šajā pasākumā. To pašu var teikt par 16.martu. Diemžēl Eiropā vērojama tāda bīstama tendence kā radikālisms, kas reāli izsauc vardarbību,» norādīja Kozlovskis.

Kozlovskis aicināja politiķus to apzināties.

«Es aicinu politiķus to apzināties.Jo kaut kādā brīdī var tikt sasniegta tā robeža, kad tas izies no kontroles un tā vairs nebūs tikai verbālā konfrontācija.Pagaidām Latvijā mēs varam lepoties, ka tā ir tikai verbāla pagrūstīšanās.Diemžēl ir diezgan bēdīgi piemēri citās valstīs,» tā Kozlovskis.

Jau ziņots, ka 16.martā pie Brīvības pieminekļa leģionāru atceres gājiena dalībniekus pretējās nometnes pārstāvji - biedrības «Apvienība pret nacismu» aktīvisti - sagaidīja ar skaļām sirēnām, ausīs griezošu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 9.maijs, Rihards Kozlovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats