23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Februārī rīdziniekiem rēķini par siltuma būs mazāki vidēji pat par 30%
Februārī rīdziniekiem rēķini par siltuma būs mazāki vidēji pat par 30%
Autors: NRA.lv / 6. marts 2013, 10:00
AS "RĪGAS SILTUMS" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis norāda: "Samazinoties siltuma cenai un āra gaisa temperatūrai kļūstot siltākai, varam sniegt pozitīvu ziņu, ka rēķini februārī vidēji būs pat par 30% mazāki, nekā janvārī."


Februārī vidējā āra gaisa temperatūra bija -0,80C (mīnus nulle, komats, astoņi grādi), kas ir par 4,5 grādiem siltāk, salīdzinot ar janvāri, kad vidējā āra gaisa temperatūra bija -5,30C (mīnus pieci, komats, trīs grādi).

Siltumenerģijas tarifs februārī bija 42,81 Ls/MWh (bez PVN), kas ir par 4,4% mazāks, nekā janvārī. Arī norēķinu periods bija par trim dienām īsāks, nekā janvārī.

Āra gaisa temperatūras paaugstināšanās un siltumenerģijas tarifa samazināšanas rezultātā, izrakstīto rēķinu summa februārī par patērēto siltumenerģiju būs mazāka vidēji par 30%.
Siltumenerģijas patēriņu tiešā veidā ietekmē āra gaisa temperatūra, siltummezglā noteiktais temperatūras režīms un ēkas tehniskais stāvoklis.

Lai samazinātu patērētās siltumenerģijas daudzumu, AS "RĪGAS SILTUMS" aicina pievērst uzmanību siltuma lietderīgai izmantošanai un atgādina par individuālo siltummezglu regulēšanas iespējām, kas ir izbūvēti gandrīz visos Rīgas namos.

Uzņēmums aicina - pārkures vai nepietiekamas apkures temperatūras gadījumā iedzīvotājus zvanīt uz AS "RĪGAS SILTUMS" bezmaksas diennakts klientu palīdzības tālruni 80000090.

Siltummezgli strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt apkures sistēmas un karstā ūdens temperatūru atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Siltummezglā iespējams regulēt nepieciešamo apkures un karstā ūdens temperatūras režīmu noteiktam laika periodam – diennaktij, nedēļai, atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Tāpēc, lai siltums tiktu lietderīgi izmantots, nepieļautu dzīvokļos, piemēram, pārkuri, mudinām aktīvi iesaistīties un izmantot individuālo siltummezglu regulēšanas iespējas.

Vēlamo karstā ūdens un apkures sistēmas temperatūru nosaka dzīvokļu īpašnieki. Atbilstoši dzīvokļu īpašnieku pieņemtajam lēmumam, ēkas pārvaldnieks vai ēkas apkalpojošais personāls iestata izvēlētos parametrus ēkas siltummezglā.

AS "RĪGAS SILTUMS" papildu atgādina, ka apkures parametru samazināšana individuālajos siltummezglos par 1 grādu, ļauj ietaupīt ap 5% no apkures izmaksām.

Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% mājās, kurās kompleksi veikti energoefektivitātes paaugstinoši pasākumi - norobežojošo konstrukciju siltināšana, logu nomaiņa, rekuperatīvās ventilācijas sistēmas izveide, apkures un karstā ūdens sistēmu renovācija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apkure, rēķini, rīdzinieki, Rīgas siltums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats