20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mājokļa uzturēšanas tēriņi pērn sasnieguši 90 latus mēnesī
Mājokļa uzturēšanas tēriņi pērn sasnieguši 90 latus mēnesī
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 5. marts 2013, 14:55
Mājokļu uzturēšanas izdevumi mēnesī pagājušajā gadā sasniedza 90 latus, kas ir 17,2% no mājsaimniecības rīcībā esošajiem ienākumiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.


Saskaņā ar CSP datiem, lielākais mājokļu uzturēšanas slogs -34% no mājsaimniecības rīcībā esošajiem līdzekļiem - ir mājsaimniecībām ar zemākajiem ienākumiem. 

Tāpat statistikas dati arī parāda, ka pirmo reizi kopš 2008.gada iedzīvotāju ienākumu pieaugums ir apsteidzis mājokļa uzturēšanas izdevumu pieaugumu, tādējādi mājokļu izdevumu attiecība pret mājsaimniecības ienākumiem pērn samazinājusies par 0,7 procentpunktiem.°


Kopumā 21,7% mājsaimniecību pērn pēdējo 12 mēnešu laikā naudas trūkuma dēļ bija palikušas parādā par komunālajiem pakalpojumiem. 

Ar mājokļa uzturēšanu saistīto izdevumu apjomā tiek iekļauti izdevumi īrei par mājokļa izmantošanu, īpašuma nodoklis par mājokli, apkure, elektrība, ūdensapgāde un kanalizācija, atkritumu izvešana un citi ar mājokli saistītie maksājumi, kā arī mājokļa remonta un regulārās uzturēšanas izdevumi un mājokļa apdrošināšanas izmaksas.

CSP dati par mājokļa izmaksām sagatavoti pēc "Eiropas Savienības Statistikas par ienākumiem un dzīves apstākļiem (EU-SILC)" apsekojuma.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: CSP

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats