18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Raidījums: Pašvaldības vadītājs piedzīvo «apkaunojošu brīdi»: darbu zaudē trīs darbinieces
Raidījums: Pašvaldības vadītājs piedzīvo «apkaunojošu brīdi»: darbu zaudē trīs darbinieces
Autors: Apollo.lv / 17. februāris 2013, 22:02
Lāčplēša dienas vakarā Brocēnu novada domes priekšsēdētājs Arvīds Mēters (ievēlēts no «Tautas Partijas») nevarēja aizdegt ugunskuru. Sodu par to saņēma trīs Brocēnu kultūras centra darbinieces, par traģikomisko situāciju Brocēnos svētdienas vakarā vēstīja LTV raidījums «De Facto».


«Man ir izdots rīkojums. Līdz 14.februārim es nedrīkstu atrasties Brocēnu kultūras centra telpās un nedrīkstu pildīt direktores pienākumus,» stāsta Brocēnu kultūras centra direktore Zanda Strogonova. Viņas sacīto papildina pasākumu organizatore Inese Gulbe – Rodionova: «Tajā dienā, kad mani pieņēma darbā, pēc sešiem gadiem man bija jāraksta atlūgums». Savukārt administratorei Ilzei Kraiņevai «šobrīd rīkojums vēl nav izdots, bet es to jau gaidu»

Konflikts starp kultūras darbiniecēm un Brocēnu novada domes priekšsēdētāju Mēteru izcēlās 2012.gada Lāčplēša dienas vakarā. Brocēnu vidusskola rīkoja lāpu gājienu. Tā kā pie mācību iestādes bija ceļa remonts, pasākuma kulmināciju – himnas dziedāšanu un ugunskura aizdegšanu - nolēma organizēt aiz kultūras centra ēkas. Ugunskuru aizdegt vajadzēja Mēteram, taču ovāciju vietā Mēters esot piedzīvojis kaunu un negodu savu vēlētāju priekšā – ugunskurs tā arī neaizdegās.

Raidījumam «De Facto» Mēters apliecina, ka tas bijis apkaunojošs brīdis: «Iedzīvotāji prasīja, nu kā tad tā, nu kā tad tā priekšniekam? Nu redziet, nu redziet! Redziet, šitā un tā!»

«Pārmetumi bija mums, ka viņš nevarēja aizdedzināt,» tālākās «raganu medības» atstāsta Brocēnu kultūras centra administratore Kraiņeva. Malku, kas joprojām sakrauta pie kultūras centra, esot sagādājis SIA «Brocēnu ceļš», taču tā neesot bijusi piemērota, jo «atveda slapjus alkšņus – lielus, resnus - un neviens nepadomāja, ka tie neaizdegsies,» tās dienas notikumus atceras Brocēnu kultūras centra pasākumu organizatore Gulbe – Rodionova.

13.novembrī kultūras centra darbinieces bija izsauktas uz tikšanos ar Mēteru. Sievietes, nojauzdamas ko nelabu, līdzi paņēma diktofonu un sarunu ierakstīja. Mētera balss tonis liecinājis par viņa aizkaitinājumu: «To, ko es pats izjutu, to pazemojumu, kas notika tur... Man vēl ir viens jautājums uzreiz: vai mēs vienojamies un Jūs visas trīs rakstāt atlūgumu, vai 21.novembrī es lieku uz domes sēdi un izsaku Jums neuzticību? Šeit ir trīs lapas un Jūs izdomājat! Vai 21.novembrī mēs izsakām Jums neuzticību? Jūs zaudējat tad uzticību no partijas. Tādas tiesības deputātiem ir! Vai uz vienošanās pamata vienojamies un ejam?»

Darbinieces atlūgumu neuzrakstīja. Toties domes sēdē direktorei Strogonovai izteica rājienu. Turklāt kopš novembra nepārtraukti kultūras centra darbības nodrošināšanā esot meklēti pārkāpumi. Strogonova: «Viss tas, kas šobrīd notiek tā ir ieganstu meklēšana, lai realizētu to, kas notika 13.novembrī, lai atbrīvotu trīs radošus cilvēkus no darba».

Mēters to noliedz ar vārdiem: «Tas ir pilnīgi garām!» Taču tajā pašā laikā pauž pārliecību, ka «viņas nav atbilstošas saviem ieņemamajiem amatiem».

Draudi īstenojušies oficiālā dokumentā: 15.februārī Brocēnu kultūras centra direktore Strogonova saņēma rīkojumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Viņa to apstrīdēs tiesā. Līdzīgu apņemšanos raidījumam «De Facto» pauž arī pārējās divas darbinieces.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arvīds Mēters, De Facto

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats