20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uz «Liepājas metalurga» akcionāra «dzīrēm mēra laikā» ierodas prominentas personas, arī Zatlers
Uz «Liepājas metalurga» akcionāra «dzīrēm mēra laikā» ierodas prominentas personas, arī Zatlers
Autors: Apollo.lv / 10. februāris 2013, 21:13
Arī šonedēļ no mediju dienas kārtības nepazuda jautājums par valsts iespējamo atbalstu lielākajam ražotājam «Liepājas metalurgs». Tomēr mākoņi, kas savilkušies virs Liepājas centrālā uzņēmuma, nebija aizēnojuši tā lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina jubilejas svinības, vēsta TV3 raidījums «Nekā personīga».


Uz «Liepājas metalurga» akcionāra «dzīrēm mēra laikā» ierodas prominentas personas, arī Zatlers

Zaharjins par savas sešdesmitās dzimšanas dienas norises vietu izvēlējās Liepājas centrā esošo pašvaldībai piederošo Latviešu biedrības namu. Lūgto 150 viesu vidū – arī Liepājas mērs Uldis Sesks. Kā vakar novēroja «Nekā personīga», jubileju pagodināja vēl vairākas Latvijas un arī ārvalstu amatpersonas.

Uz balli Liepājas latviešu biedrības namā jubilārs Liepājas metalurga lielākais akcionārs un padomes priekšsēdētājs Sergejs Zaharjins atbrauca ar savu privāto automašīnu. Pie stūres dēls – Aleksejs, kurš ir Liepājas metalurga padomes priekšsēdētāja vietnieks. Lūgto 150 viesu vidū - uzņēmuma augstākā līmeņa menedžments, valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs, arī izpilddirektors Leons Ptičkins.

Dažus Liepājas metalurga padomes locekļus, piemēram, Gunti Vilnīti, uz Liepāju atvizināja autobuss ar «Liepājas metalurga» sporta kluba logo. Uzņēmuma juriste un galvenā ekonomiste ieradās ar savu transportu.

Zaharjinu viņa 60 gadu jubilejā pagodināja arī sens kolēģis «Liepājas metalurgā», bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs.

«Liepājas metalurgs» var kļūt par «Parex banku 2», ko valstij jāglābj par mūsu kopīgo budžetu naudu. Krīzes gados Latvijas ekonomikas flagmanis ņēma Latvijas vēsturē lielāko valsts garantēto kredītu – 73 miljonus latu. Iespējams, ka ar tā atmaksu nebūtu bijušas problēmas, ja pasaulē nekristos tērauda cenas un pieprasījums pēc tā. Papildu tam straujais elektrības cenu lēciens deva ieganstu «Liepājas metalurga» vadībai paziņot, ka uzņēmumam draud bankrots un valstij rūpnīca jāglābj. Tomēr pamazām atklājies, ka uzņēmuma saimniecībā nav kārtības, viens no akcionāriem Kirovs Lipmans pat norādījis uz noziedzīgām darbībām «Liepājas metalurgā», kuras pašlaik izmeklē policija. Algas administrācijai un «Liepājas metalurga» lepnais autoparks, kas pēdējos gados papildināts ar BMW X 6 luksus auto arī neliecina, ka uzņēmuma amatpersonas ar to rīkojas, kā godīgs, rūpīgs saimnieks. Valdošie politiķi norāda, ka, ja valsts izšķiries glābt uzņēmumu, tad tikai vairāk nekā 2 tūkstošs strādnieku dēļ. Taču akcionāriem būšot jāiegulda arī savi līdzekļi.

«Liepājas metalurgā» lielākā akcionāra Zaharjina dzīrēm jau sitot augstu vilni krēslā, pie Liepājas latviešu biedrības nama piestāja Krievijas vēstniecības auto. No tā izkāpa vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs.

Kā viens no pēdējiem atbrauc Saeimas deputāts, Nacionālās drošības komisijas vadītājs Valdis Zatlers (RP). Viņš pie Zaharjina ieradies, kā pie valstiski nozīmīga uzņēmuma vadītāja. Cieņpilnās attiecības Zatlers nevēlas jaukt ar darbu, lai gan taču ir vairāk nekā skaidrs, ka Zatlera dibinātā Reformu partija būs viena no tām, kas izlems, vai Zaharjina kontrolēto «Liepājas metalurgu» glābt par budžeta naudu, vai nē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Liepājas metalurgs, Nekā personīga, Sergejs Zaharjins, Valdis Zatlers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats