24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Šokējošie rēķini: cik par apkuri maksā Dombrovskis?
Šokējošie rēķini: cik par apkuri maksā Dombrovskis?
Autors: www.apollo.lv / 8. februāris 2013, 13:25
Ņemot vērā to, ka valdība, tostarp arī premjers Valdis Dombrovskis (V), sakarā ar šokējošajiem decembra apkures rēķiniem, aicinājis izmantot valsts un ES atbalstu siltuma patēriņa mazināšanai daudzdzīvokļu namos un privātmājās, laikraksts «Latvijas Avīze» aprēķinājis, cik par siltumu maksā pats premjers.


Pēc «Latvijas Avīzes» aprēķiniem par 1982.gadā būvēto 78 kvadrātmetru (m2) lielo trīsistabu dzīvokli ar divām lodžijām premjers maksā aptuveni 140 latu mēnesī.

Laikraksts aprēķinus veicis, pamatojoties uz kāda šī nama iedzīvotāja rēķina, kurā redzams, ka maksa par apkuri decembrī šajā namā bija Ls 1,3905 par m2. Reizinot šo skaitli ar premjera dzīvokļa platību, tiek iegūti Ls 108,45, bet, pieskaitot 12% lielo PVN, - Ls 121,46 – tik liels ir premjera rēķins par apkuri. Kopējam rēķinam par siltumenerģiju vēl jāpieskaita maksa par ūdens uzsildīšanu un karstā ūdens cirkulāciju (Ls 5,08), kas kopā varētu būt Ls 18 – 20.  Tātad kopā par saņemto siltumenerģiju Dombrovsku ģimene maksā aptuveni Ls 137 – 140, norāda laikraksts. Šī naudas summa veido apmēram 12% no viņa pērn decembrī Ministru kabinetā nopelnītās algas (zem Ls 1300 pēc nodokļu nomaksas).

Laikraksts tāpat ar premjera preses sekretāra Mārtiņa Pankes starpniecību noskaidrojis, ka energoefektivitātes uzlabošanai Dombrovskis par saviem līdzekļiem nomainījis logus.

Jau ziņots, ka šogad būtiski audzis iedzīvotāju parādu par apkuri apjoms, žurnālistiem sacīja Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis. Ja pagājušā gada janvārī parāds par apkuri bija 31,75 miljoni latu, tad šā gada janvārī parāds sasniedzis 39,67 miljonus latu. No šīs summas 23, 25 miljoni latu ir pilsētu iedzīvotāju parāds, bet 16,42 miljoni - novados dzīvojošo parāds.

Gada griezumā straujāks bijis novados dzīvojošo parāds - pērn janvārī novadu iedzīvotāju parāds par siltumapgādi bija 11,34 miljoni latu.

Jau rakstījām, ka janvārī iedzīvotājus visā Latvijā nepatīkami pārsteidza apkures rēķini par decembri.Par siltumu, kas patērēts decembrī, visā Latvijā daudziem bija jāmaksā no 50 līdz pat 70 procentiem vairāk nekā pērn šajā laikā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: apkure, rēķini, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats