20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatlers: NA ir populistiska emociju partija
Zatlers: NA ir populistiska emociju partija
Autors: Apollo.lv / 7. februāris 2013, 12:16
Nacionālā apvienība (NA) ir emociju partija, kamēr Reformu partija (RP) - partija, kas vērsta uz konkrētām pārmaiņām ar mērķi uzlabotu dzīves kvalitāti Latvijā.


Tā, komentējot NA līdera Raivja Dzintara šonedēļ pausto viedokli, ka NA un RP starpā atsevišķos ideoloģiskos jautājumos izveidojusies «aiza», sacīja RP līderis Valdis Zatlers.

Zatlers skaidroja, ka NA un RP domstarpību pamatā ir atšķirīga pieeja politikai - ja pirmo instruments ir populisms, otras partijas instruments ir strukturālas reformas labklājības celšanai Latvijā.

«NA ir stingri uz vienu nacionāli noskaņotu iedzīvotāju daļu vērsta partija. RP vērsta uz visiem iedzīvotājiem, kas dzīvo Latvijā. Vienas partijas instruments ir populisms, otras partijas instruments - strukturālās reformas, kas mērķētas uz labklājības celšanu Latvijā,» sacīja Zatlers.

«NA ir emociju partija, kamēr RP ir partija, kas vērsta uz konkrētām pārmaiņām, kas uzlabo dzīves kvalitāti nevis tikai vienai iedzīvotāju daļai, bet visiem Latvijas iedzīvotājiem kopumā,» klāstīja Zatlers.

Jau ziņots, ka NA līderis Raivis Dzintars 5.februāra LNT raidījumā «900 sekundes», komentējot situāciju koalīcijā, paziņoja, ka NA ar RP ir dziļas domstarpības, nodēvējot tās par «aizu».

«Ja ar «Vienotību» atsevišķos ideoloģiskos jautājumos mums ir izveidojusies neliela plaisa, ar RP tā ir jau dziļa aiza,» sacīja Dzintars.

Jau ziņots, ka nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK rosinājusi veikt ministru darba izvērtēšanu, kas varētu noslēgties ar krēslu pārbīdi valdībā. Netiek izslēgta iespēja, ka Reformu partija varētu zaudēt kādu no ministru amatiem, jo VL-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars iepriekš paudis, ka nacionālo apvienību varētu interesēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības vai Izglītības un zinātnes ministrija.

Tikmēr pārējie koalīcijas partneri šādu VL-TB/LNNK ierosinājumu vērtē skeptiski.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: LNT, Nacionālā apvienība, Raivis Dzintars, Reformu partija, Valdis Zatlers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats