28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sākusies cīņa par ietekmes gūšanu Latvijas pašvaldībās
Sākusies cīņa par ietekmes gūšanu Latvijas pašvaldībās
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 1. februāris 2013, 12:18
Straujiem soļiem tuvojas šā gada vasaras sākumā paredzētās pašvaldības vēlēšanas, un līdz ar to aktīvāki kļuvuši visi tie politiķi, kas cer uz varas iegūšanu kādā no Latvijas pašvaldībām. Lielākā cīņa par ietekmi, nenoliedzami, ir gaidāma Rīgā, kur politiķi sevis slavināšanas pasākumus un vārdu apmaiņas ar oponentiem ir uzsākuši jau labu laiku atpakaļ.

Kā noskaidrots “Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centra” (SDTIC) veiktajā aptaujā, 37% Latvijas iedzīvotāju negatīvi vērtē pašreiz Rīgas Domes opozīcijā esošās partijas “Vienotība” aicinājumu apvienot spēkus ar “Reformu partiju” un “Nacionālo apvienību” uzvaras gūšanai Rīgas pašvaldības vēlēšanās, respondentiem norādot, ka tas veicinās savstarpējo agresiju starp latviešiem un krieviem.

Savukārt 34% aptaujāto atzinuši, ka šādu “Vienotības” aicinājumu vērtē pozitīvi, paužot pārliecību, ka tādā gadījumā noteikti neuzvarēs pašreiz vadošā Rīgas Domes koalīcijas partija “Saskaņas centrs”, kuras sastāvā ir pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs.

“Pašreizējais galvaspilsētas vadītājs – Ušakovs – nenoliedzami būs galvenais kandidāts uz šo amatu arī vasarā gaidāmajās vēlēšanās. Viņam izdevies izveidot tēlu, kas lielai daļai rīdzinieku šķiet simpātisks. “Vienotība” apzinās, ka cīņa par varu pašvaldībā būs sīva, tādēļ šāds aicinājums “Reformu partijai” un “Nacionālajai apvienībai” var likties saprotams, tomēr tas, vai šīs trīs labēji noskaņotās partijas varētu sadzīvot pašas savā starpā, ir cits jautājums,” uzskata SDTIC projektu vadītāja Laura Pētersone.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka iedzīvotāji arī nevvienozīmīgi vērtē partiju “Saskaņas centrs” un “Gods kalpot Rīgai”, kuras šajās pašvaldību vēlēšanās nolēmušas startēt zem vienota saraksta, tik agri uzsāktos reklāmas pasākumus. Daļa aptaujāto pauduši, ka šāds abu partiju lēmums ir gudrs, un ļaus uzvarēt vēlēšanās galvaspilsētā, tomēr aptuveni tik pat daudz respondentu arī atzinuši, ka “Saskaņas centra” un “Gods kalpot Rīgai”, kuras līderis ir pašreizējais Rīgas vicemērs Andris Ameriks, reklāmas televīzijā un radio ir kaitinošas un pārāk uzmācīgas.

SDTIC aptauja tika veikta no 23. līdz 30.janvārim ar interneta starpniecību aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotāju no dažādiem reģioniem, vecumā no 18 līdz 66 gadiem. Šādas aptaujas SDTIC veic regulāri, reizi mēnesī apzinot iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi sabiedriski aktuālos un nozīmīgos jautājumos.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: pašvaldību vēlēšanas, reklāmas, Saskaņas centrs, SDTIC, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats