28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Misēvičs uzskata, ka LM rīcība ir nenormāla
Misēvičs uzskata, ka LM rīcība ir nenormāla
Autors: Apollo.lv / 25. janvāris 2013, 11:02
Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas vadītājs Aldis Misēvičs ir nobažījies par jauno Labklājības ministrijas piedāvājumu attiecībā uz izdienas pensijām. Viņaprāt, tas process, kā rīkojas ministrija, ir nenormāls.


Sarunā Latvijas Radio piektdienas rītā Misēvičs sacīja, ka komunikācija ar likuma izstrādātājiem ir nenormāla un nepietiekama. Ja kultūras darbinieku pretenzijas un prasības netiks uzklausītas, var sekot protesta akcijas.

Misēvičs norāda, ka attieksme pret kultūras darbiniekiem ir klaji nedraudzīga laikā pirms 2014.gada, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, un pirms 2015.gada, kad Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Labklājības ministrijas izstrādātā koncepcija par izdienas pensijām ir ļoti sarežģīta un, iespējams, pensijas tur vairs nav paredzētas, domā Misēvičs.

«Process ir nenormāls, tā es to redzu. Mēs esam izgājuši cauri krīzei, un labi, ka labi izgājuši – es varu salīdzināt, kas noticis Eiropā citās valstīs. Mēs neesam slēguši nevienu kultūras institūciju, arodbiedrības ir piekritušas, ka strādā mazāku darba laiku, līdz ar to mazāka darba samaksa ir bijusi. Tagad pēc krīzes mēs gribam atkal strādāt normāli un normālāk saņemt darba samaksu. Tagad, kad visi šie jautājumi būtu regulējami, - nē, nu pēkšņi izdienas pensijas traucē dzīvot un no tām ir jāatsakās,» radio sacīja Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas vadītājs.

Kā zināms, Labklājības ministrija uzskata, ka Latvijā ir nepamatoti zems izdienas pensijas pieprasīšanas vecums, tāpēc rosina no 2016.gada to paaugstināt.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aldis Misēvičs, Labklājības ministrija, pensija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats