24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs: Valsts kārtējo reizi atsakās palīdzēt denacionalizēto namu īrniekiem
Ušakovs: Valsts kārtējo reizi atsakās palīdzēt denacionalizēto namu īrniekiem
Autors: NRA.lv / 24. janvāris 2013, 18:20
Rīgas domē 2013. gada 22.janvārī saņemta Ekonomikas ministrijas atbilde uz pašvaldības 2012. gada 29.februārī sniegto informāciju par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta saņemšanai reģistrēto personu skaitu un pašvaldības plānoto pabalstu kopējo apmēru.


Ekonomikas ministrija informē, ka 2013. gadā netiks piešķirts valsts līdzfinansējums, lai nodrošinātu pabalsta izmaksu īrniekiem par denacionalizēto un likumīgajiem īpašniekiem atdoto dzīvojamo telpu atbrīvošanu.

2012. gadā dzīvojamās telpas atbrīvošanai rindā bija reģistrētas 1079 ģimenes (personas), un pašvaldība bija gatava savā budžetā plānot 7,5 miljonus latu, lai nodrošinātu minētā pabalsta izmaksu, tādējādi sniedzot palīdzību šo cilvēku dzīvokļa jautājuma risināšanā. Taču saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, pašvaldība ir tiesīga šos pabalstus piešķirt, ja tādu pašu līdzfinansējumu - 7,5 miljonus latu, piešķirtu arī valsts.

"Nepiešķirot nepieciešamo līdzfinansējumu, valdība kārtējo reizi atsakās palīdzēt denacionalizēto namu īrniekiem. Ja valdība rīkotos atbildīgi, dzīvokļu rinda Rīgā varētu virzīties uz priekšu daudz ātrāk," - norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Jāpiebilst, ka otrdien, 22.janvārī, Rīgas dome pieņēma lēmumu par dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta noteikšanu 2014. gadam.

Pašlaik Rīgā dzīvojamās telpas atbrīvošanas pabalsta saņemšanai reģistrētas 999 personas, un pabalstiem būtu nepieciešami 15 miljonu latu, no kuriem 50% būtu jāfinansē valstij.

Diemžēl, valsts, sākot ar 2010. gadu, ne reizi nav piešķīrusi nepieciešamo līdzfinansējumu pabalstu izmaksai.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: īrnieki, Nils Ušakovs, Rīgas dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats