16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Satversmes tiesā prasīs atcelt aizliegumu sazināties ar pašvaldībām krievu valodā
Satversmes tiesā prasīs atcelt aizliegumu sazināties ar pašvaldībām krievu valodā
Autors: NRA.lv / 22. janvāris 2013, 14:03
23.janvārī biedrība “Pilsonība. Izglītība. Kultūra" publiskos gatavību atkārtoti iesniegt konstitucionālo sūdzību Satversmes tiesā par tiesībām izmantot mazākumtautību valodu saziņā ar pašvaldību iestādēm.


Pieteicēji Vladimirs Sokolovs un Vlads Bogovs prasīs atcelt Valsts valodas likuma aizliegumu sazināties ar pašvaldību iestādēm krievu valodā, kas ir Latvijas lielākās mazākumtautībās valoda. Pieteicēju ieskatā, esošais regulējums neatbilst Latvijas Republikas nepārtrauktības doktrīnai un nepamatoti ierobežo Satversmē garantētās tiesības saņemt atbildi pēc būtības, kā arī tiesības saglabāt mazākumtautību valodu.

2012.gada 28.februārī pieteicēji jau bija griezušies Satversmes tiesā ar līdzīga satura pieteikumu, taču tiesa atteicās ierosināt lietu. 2012.gada 27.marta lēmumā Satversmes tiesa norādīja, ka sūdzībā nav pietiekami pamatots, kādēļ likumdevējam būtu pienākums ar likumu uzlikt par pienākumu valsts vai pašvaldību iestādēm sniegt atbildes citās valodās, kas nav latviešu valoda. Pieteicēji ir novērsuši tiesas norādītos trūkumus un iesniegs atkārtotu pieteikumu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: krievu valoda, pašvaldības, Pilsonība. Izglītība. Kultūra

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats