19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vienotības cīņu biedri nespēj slēpt aizvainojumu pret Reformu partiju
Vienotības cīņu biedri nespēj slēpt aizvainojumu pret Reformu partiju
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 21. janvāris 2013, 16:01
Reformu partijas (RP) Rīgas nodaļa savās rindās spējusi atrast kandidātu Rīgas mēra krēslam, tādējādi ar darbiem apliecinot apņemšanos pašvaldību vēlēšanās galvaspilsētā startēt atsevišķā sarakstā no uzmācīgās Vienotības.


Šķiet, ka šāds solis attiecības starp Vienotību un Reformu partiju (RP), siltākas nepadarīs, par ko liecina gan Vienotības līderes Solvitas Āboltiņas, gan RP kandidātes runas Vienotības Rīgas nodaļas valdes sēdē.

RP Rīgas nodaļa par savu galvaspilsētas mēra kandidātu izraudzījusies savu valdes vadītāju Ingu Antāni, kas pašlaik darbojas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM). I. Antāne uzskata, ka, strādājot ministrijā, guvusi neatsveramu pieredzi darbam ar pašvaldībām, bet par vienu no savām labākajām īpašībām uzskata spēju pieņemt drosmīgus lēmumus.

Iespējams, tieši šī īpašība viņai ļāva pieņemt Vienotības uzaicinājumu uzstāties ar mazliet ironijas un maigu pārmetumu aizdarītu runu tās Rīgas nodaļas kopsapulcē. Uzstājoties politisko konkurentu priekšā, I. Antāne atgādināja visus Vienotības grēkus, sākot ar ne pārāk lielo entuziasmu izglītības reformu atbalstīšanā un beidzot ar atbalsta liegšanu VARAM iniciatīvā no amata atstādināt Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Nodēvējot Vienotības piedāvājumu startēt vēlēšanās no viena saraksta par «skaistu žestu», I. Antāne Vienotību aicināja uz «patiesu sadarbību, gan valdībā, gan Saeimā», kā arī izdošanos nākamajās vēlēšanās. Nacionālās apvienības pārstāvis Vienotības cilvēkus uzrunāja lakoniski un, atzīstot gan konkurences, gan partnerības elementu abu politisko spēku attiecībās, novēlēja visām trim partijām censties vairāk sevī sameklēt vienojošo, nevis šķirošo.

To, ka starp Vienotību, RP un Nacionālo apvienību līdz vēlēšanām uzšķilsies ne viena vien dzirkstelīte, apliecināja arī S. Āboltiņas uzstāšanās, kas nešaubīgi ļāva saprast, ka RP un Nacionālā apvienība piedošanu par nevēlēšanos veidot kopīgu vēlēšanu sarakstu Rīgā tik ātri neiegūs.

«Ambīcijas ir ņēmušas virsroku. Nav atbildes, kāpēc partneri tik vieglprātīgi atteikušies no sadarbības,» teica S. Āboltiņa, kas personīgo ambīciju likšanu augstāk par kopējo mērķi koalīcijas partneriem savā runā pārmeta vismaz divas reizes.

Situāciju centās izkliedēt gan pārvēlētais Vienotības Rīgas nodaļas līderis Olafs Pulks, gan partijas kandidāte Rīgas mēra amatam Sarmīte Ēlerte.

O. Pulks trīs koalīcijas partnerus salīdzināja ar tumšā istabā esošiem ļaudīm, kuriem galvenais ir atrast elektrības slēdzi, ieslēgt gaismu un nekādā gadījumā slēdža meklēšanas procesā nesastrīdēties. Pretējā gadījumā trijotne ir nolemta tumsai – vēl četriem gadiem, kuros Rīgu vada Saskaņas centra un Gods kalpot Rīgai duets.

Savukārt S. Ēlerte aicināja labējos koalīcijas spēkus savas domstarpības neienest arī pašvaldību vēlēšanās. Saskaņā ar viņas redzējumu, Rīga būtu tā vieta, kur visiem trim politiskajiem spēkiem vajadzētu pierādīt, ka tie ir spējīgi uz patiesu sadarbību.

«Ja kolēģi valdībā būs aizrāvušies ar konstruktīvu kritiku, tad mums Rīgas domē būs iespēja pierādīt, ka varam sadarboties,» teica S. Ēlerte, kas uzskata, ka vēlēšanās Rīgā tā dēvētajiem labējiem spēkiem ir cerība uzvarēt, ja vien tie spēs piesaistīt tos vēlētājus, kas līdz šim savas balsis atdevuši Rīgas domē neiekļuvušām sīkpartijām.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Reformu partija, VARAM, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats