29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tiesa lēmusi, ka IZM valsts sekretāra vietniece Štāle atlaista nelikumīgi
Tiesa lēmusi, ka IZM valsts sekretāra vietniece Štāle atlaista nelikumīgi
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 10. janvāris 2013, 13:44
Bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietniece Inga Štāle nepamatoti atbrīvota no amata – lēmis Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nams. IZM savu par prettiesiski atzīto rīcību nekomentē, jo pašlaik vēl neesot saņemts pilns tiesas spriedums.


Rīgā šodien stipri snigs; sniega segas biezums var pieaugt pat par 17 centimetriem

«Kad iepazīsimies ar pilnu tiesas spriedumu, lemsim, ko darīt tālāk. Pašlaik to vēl neesam saņēmuši, tāpēc sīkākus komentārus nesniegsim,» savos komentāros skopa bija izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa padomniece komunikācijas jautājumos Inita Blačforda. Viņa ne noliedza, ne arī apstiprināja iespēju, ka IZM varētu pārsūdzēt tiesas spriedumu augstākās instancēs. I. Štāle gan pieļāva, ka tieši tāda būs tālākā notikumu virzība un ministrija mēģinās lietu maksimāli novilcināt. «Protams, ministrs nevēlas atzīt, ka rīkojies nepareizi, lai gan tiesa to skaidri un gaiši pateikusi: mana atbrīvošana bijusi nelikumīga un mani ir jāatjauno darbā.»

Tomēr viņai neesot nekādu šaubu, ka arī augstākās instances tiesas atzīs viņas taisnību un IZM būs vien tas rūgtais kumoss jānorij. «Iepazīstoties ar rīkojumu atbrīvot mani no amata un disciplinārlietu, tā arī nesapratu, par ko īsti mani atlaiž, jo disciplinārlietas komisijas materiālos nebija minēts neviens mans pārkāpums, un tas man lika meklēt taisnību tiesā,» savu lēmumu vērsties tiesā pamato bijusī IZM darbiniece. Tāpat I. Štāle uzskata, ka IZM, kamēr bijusi atvaļinājumā, nepamatoti pazeminājusi viņu pa hierarhijas kāpnēm, nozīmējot par departamenta direktora vietnieci. Neviens viņu nav informējis par šādu ministra lēmumu, par to uzzinājusi tikai no medijiem. Tas gan bijis solis, kā izrādījās, tuvāk viņas atlaišanai, jo pēc nedēļas saņēmusi darba uzteikumu. Tas viņai licis iesniegt prasību tiesā arī par šo IZM nepamatoto lēmumu – pašlaik tā vēl gaidot rindā uz izskatīšanu.

Ne IZM darbinieki, ne arī pats ministrs līdz šim ar viņu nav sazinājies, pēdējo reizi I. Štāle runājusi ar R. Ķīli savas atlaišanas dienā. «Tā vietā, lai godīgi atzītu, ka vēlas tikt vaļā no manis, tāpat kā no citiem viņam neērtiem cilvēkiem, ministrs man pauda, cik augstu viņš vērtējot mani kā speciālisti, un apgalvoja, ka nebūtu mani atlaidis, ja ne disciplinārlietas komisijas lēmums, kurš ieteicis atbrīvoties ne tikai no valsts sekretāra, bet arī no manis,» norāda bijusī valsts sekretāra vietniece. Uz jautājumu, ko darīs tad, kad visas instances atzīs viņas taisnību un liks IZM atjaunot darbā, I. Štāle atbild, ka vēl nav izlēmusi. Skaidrs, ka IZM nāksies samaksāt viņai kompensāciju par periodu, kad nelikumīgi atstādināta no amata. Bet, vai ir gatava turpināt strādāt par valsts sekretāres vietnieci, pārliecības neesot. «Ar šo komandu neesmu strādājusi, jo vadošajos amatos ir ielikti citi – nepieredzējuši speciālisti. Ja viņi tiešām ir lojāli R. Ķīlim, kā viņi apgalvo, un ja atbalsta veidu un stilu, kā ministrs strādā un izturas pret saviem padotajiem, viegla šī sadarbība noteikti nebūtu,» savas šaubas neslēpj I. Štāle.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: darbs, Inga Štāle, IZM

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats