25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks Krievijas medijam komentējis filmas Likteņa ironija skandālu
Pabriks Krievijas medijam komentējis filmas Likteņa ironija skandālu
Autors: Apollo.lv / 4. janvāris 2013, 17:57
Padomju Savienībā tapusī mākslas filma «Likteņa ironija jeb vieglu garu!» nav drauds Latvijai, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V). Tā ziņo Krievijas ziņu aģentūra.


«Es, protams, vēlētos, lai Latvijas telekanāli vairāk rādītu labas Eiropas un skandināvu filmas, lai būtu balanss. Tagad mums ļoti daudz tiek demonstrēti amerikāņu un krievu seriāli. Tas vienkārši ir lētāk. Bet man nekas nav pret labām padomju laika filmām, tādām kā «Likteņa ironija». Esmu to skatījies daudz reižu. Es domāju, ka filma nekādus draudus Latvijai nerada. Turklāt – tā ir noderīga. Jaunie cilvēki, kas nekad nav dzīvojuši Padomju Savienības laikā, var redzēt, kā bija tolaik. Filmā ir daudz ironijas, kas saistīta ar padomju dzīves veidu,» ziņu aģentūra citē Pabriku.

Kā ziņots, Krievijas mediji uzkurinājuši vērienīgu skandālu par mazpazīstamā bijušā Latvijas diplomāta Normunda Vasariņa izteikto aicinājumu latviešiem neskatīties gadu mijā tradicionāli demonstrēto padomju laiku filmu «Likteņa ironija jeb vieglu garu!».

Bijušais Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības institūciju nodaļas vadītājs Normunds Vasariņš Jaungada dienā tviterī ierakstījis komentāru par slaveno padomju laiku filmu, paužot viedokli, ka tā «piesārņo domāšanu». «Šķiet, ka LV sabiedrība kļūs par patiesi rietumniecisku tad, kad tās krējums pārtrauks ik jaungadu jūsmot par PSRS filmu «Ar vieglu garu»,» rakstīja Vasariņš.

Pēc Vasariņa novērtējuma, kaut arī Rietumvalstu Ziemassvētku filmas, kā «Viens pats mājās» un «Tāda ir mīlestība», «ir vājas un, atļaušos, muļķīgas. Taču tās nav «inficētas» ar padomistisko domāšanu un nostalģiju».

Vasariņa komentāri atraduši dzirdīgas ausis Krievijas medijos, kas sacēluši pamatīgu sašutumu vētru par mēģinājumu noliegt kulta statusu iemantojušo filmu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artis Pabriks, Krievija, Likteņa ironija, Normunds Vasariņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats