25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sudraba ārkārtīgi izvairīga par nākamo dienu
Sudraba ārkārtīgi izvairīga par nākamo dienu
Autors: Apollo.lv / 3. janvāris 2013, 16:27
Valsts kontroliere Inguna Sudraba, kuras otrais termiņš šajā amatā beigsies pavisam drīz, ļoti izvairīgi runā, ko viņa darīs «nākamajā dienā».


Intervijā žurnālam «Ir», vaicāta, ko viņa plāno iesākt pēc 21.janvāra - dienas, kad beigsies viņas pilnvaras Valsts kontrolieres amatā, sacīja: «Es nevaru tagad to atbildēt.»

Uz norādījumu, ka viņa daudzkārt izteikusies par vēlmi strādāt valsts un iedzīvotāju labā, un vaicāta, kā tas varētu izpausties, Sudraba sacīja: «Es tagad nevaru atbildēt. Šim amatam ir ļoti augstas ētikas prasības, un es nenodarbojos ar citu darbu meklējumiem, sarunu vešanu. Esmu ilgstoši bijusi amatā Finanšu ministrijā, pildījusi amatu, kurā priekšrocība bijusi redzēt lielu laukumu, lielu mērogu. Valsts kontrolē tam ir vēl plašāks redzējums, jo var dažādi redzēt ne tikai to, kas notiek mūsu valsts pārvaldē, kāda ir politikas realizācija, bet arī kopsakarības, ko tas nozīmē privātajam sektoram, ekonomikai.»

Sudraba gan norādīja, ka valsts darbā visus mērogus ir sasniegusi, tāpēc neredz, ko varētu darīt valsts sektorā. Viņa izteicās mīklaini: «Taču pienāks laiks, un es varēšu atbildēt uz šo jautājumu.»

Sudraba norādīja, ka tagad nevar atbildēt arīdzan par 2014.gada vēlēšanās un atzina, ka gadījumā, ja iesaistītos politikā, tad visticamāk tas būtu tikai ar kādu jaunu veidojumu.

Vaicāta par pašvaldību vēlēšanām, kas gaidāmas jau šogad, Sudraba sacīja: «Man nav ne mazākās sajūtas, ka es varētu kaut ko tādu darīt.»

Uz jautājumu, vai viņu varētu interesēt premjerministres amats, Valsts kontroliere atbildēja nekonkrēti: «Kaut kādos noteiktos apstākļos, kaut kādās situācijās. Bet, saprotiet, man amatu iegūšana nekad nav bijusi un joprojām nav kaut kāds dzīves mērķis. Man ir svarīgs darba saturs, ko es daru.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Inguna Sudraba, intervija, ir.lv, Valsts kontrole

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats