16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vēl stingrāk cīnīsies ar smēķētājiem: plāno aizliegt aromatizētās cigaretes
Vēl stingrāk cīnīsies ar smēķētājiem: plāno aizliegt aromatizētās cigaretes
Autors: Apollo.lv / 19. decembris 2012, 17:58
Eiropas Savienībā (ES) gatavojas aizliegt aromatizētās cigaretes, tinamo tabaku un bezdūmu cigaretes, bet uz cigarešu iepakojumiem būs jālieto lieli ilustratīvi brīdinājumi, portālu «Apollo» informēja Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības Preses un informācijas nodaļā.


To paredz trešdien pēc vairāku gadu darba atbalstītie EK priekšlikumi stingrākai tabakas izstrādājumu ražošanai, noformēšanai un tirdzniecībai.

Saskaņā ar priekšlikumiem, ierobežojumi attiektos arī uz līdz šim īpaši neregulētiem izstrādājumiem, piemēram, elektroniskajām cigaretēm un smēķēšanai paredzētiem augu izcelsmes izstrādājumiem. Košļājamai tabakai un šņaucamtabakai piemēros īpašus marķēšanas un sastāvdaļu noteikumus. Joprojām spēkā būs aizliegums attiecībā uz orālai lietošanai paredzētu tabaku (snus).

Priekšlikumi tāpat paredz, ka uz cigarešu un tinamo tabakas izstrādājumu iepakojuma jābūt kombinētam attēla un rakstiskam brīdinājumam par ietekmi uz veselību, kas aizņem 75% virsmas - iepakojuma priekšpusē un aizmugurē -, un uz tā nedrīkst būt reklāmas elementu.

Priekšlikumu EK pieņēma pēc plašām apspriedēm ar ieinteresētajām personām, kā arī sabiedriskās apspriešanas, kurā tika saņemtas 85 000 atbildes.

Sagatavošanas posmā tika veikts rūpīgs ietekmes novērtējums un vairāki neatkarīgi pētījumi, novērtējot vairāku ierosināto politikas risinājumu ietekmi uz ekonomiku, sociālo jomu un veselību. Nākamais posms ir priekšlikuma apspriešana Eiropas Parlamentā un Ministru padomē. Priekšlikumu paredzēts pieņemt 2014. gadā. Tas stātos spēkā 2015.-2016. gadā.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aromatizētās cigaretes, cigaretes, ES, smēķēšana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats