18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pulks: parāds nav brālis - Rīgas budžetā jau gadiem ir deficīts
Pulks: parāds nav brālis - Rīgas budžetā jau gadiem ir deficīts
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 18. decembris 2012, 15:57
„Parāds nav brālis” tā, šodien preses brīfingā Rīgas pašvaldības 2013.gada budžetu komentēja partijas „Vienotība” Rīgas domes deputātu frakcijas vadītājs Olafs Pulks.


Jebkuru pilsētas budžetu varam salīdzināt ar ģimenes budžetu – ģimene aprēķina savus ienākumus, tad samaksā „obligātos maksājumus”, tad skatās cik paliek pāri (vai vispār) un pieņem lēmumu kādiem mērķiem atlikušo naudu tērēs – aizvedīs bērnu uz kādu sporta nodarbību, aizies uz koncertu vai paturēs naudu neparedzētiem gadījumiem, skaidro deputāts O.Pulks.

Protams, vienmēr ir izņēmumi. Rīgas domes priekšsēdētājs rīkojas ar budžetu kā puišelis, kurš domā, ka par katru viņa kaprīzi samaksās kāds cits, šajā gadījumā rīdzinieki.

Rīgas pilsētas budžets arī 2013. gadā tiek plānots ar deficītu vairāk kā 35 miljonu latu apmērā jeb 7% no kopējā pašvaldības budžeta.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs 2009.gadā saņēma lielu „Rīgas naudas maisu”, kurā iepriekšējos gados bija iekrāti vairāk kā 90 miljoni latu, bet „Saskaņas centrs” politikas rezultātā, nākamais sasaukums mantojumā saņems „cauru maisu”, kura salāpīšanai būs nepieciešami lieli finanšu līdzekļi, norāda RD Vienotība frakcijas vadītājs Olafs Pulks.

RD Vienotība frakcijas deputāti Rīgas pilsētas 2013.gada budžetā iesnieguši vairākus priekšlikumus gan paredzot samazināt atsevišķas izdevumu pozīcijas vairāk kā 3,7 miljonu latu apmērā, gan novirzot budžeta līdzekļus citiem - nozīmīgākiem mērķiem, piemēram, bērnu un jauniešu sporta aktivitāšu nodrošināšanai, arodskolēnu bezmaksas braukšanai Rīgas sabiedriskajā transportā, komunistiskā terora upuru piemiņas memoriāla Torņakalnā pabeigšanai, bērnu vasaras nometnēm, bērnudārzu auklīšu algu palielinājumam un citiem.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: budžets, Olafs Pulks, Rīgas dome, Vienotība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats