16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uzsāk darbu pie ES prezidentūras drošības jautājumu nodrošināšanas
Uzsāk darbu pie ES prezidentūras drošības jautājumu nodrošināšanas
Autors: Apollo.lv / 17. decembris 2012, 16:29
Lai Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē laikā sekmīgi nodrošinātu Latvijā notiekošo pasākumu drošību, pirmdien uz pirmajām darba grupas sēdēm sanāks Drošības jautājumu un Informācijas drošības jautājumu darba grupas.


Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Jākobsone informē, ka darba grupas izveidotas, lai risinātu, vadītu, koordinētu un kontrolētu ar prezidentūru saistītos drošības jautājumus.

Darba grupas vadīs Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta direktore Inga Skujiņa, darba grupās strādās pārstāvji no valsts pārvaldes iestādēm, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Rīgas pašvaldības.

Drošības jautājumu darba grupas uzdevumi ir apzināt drošības prasības prezidējošā valstī un ārvalstīs notiekošajos pasākumos, kā arī izstrādāt drošības pasākumu plānu Latvijas prezidentūras nodrošināšanai un tā īstenošanas mehānismu.

Informācijas drošības darba grupa apzinās noteiktās informācijas prasības ES līmeņa pasākumiem un dokumentiem, kā arī prezidējošās valsts pienākumus informācijas drošības nodrošināšanā un izstrādās informācijas drošības nodrošināšanas plānu, informē Jākobsone.

Drošības jautājumu un Informācijas drošības jautājumu darba grupas izveidotas ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rīkojumiem.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: drošība, Eiropas Savienība, Linda Jākobsone

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats