19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pavļuts prognozē, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu atgriezties vairāki desmiti tūkstoši iedzīvotāju
Pavļuts prognozē, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu atgriezties vairāki desmiti tūkstoši iedzīvotāju
Autors: Zane Grodiņa/ BIZNESS.LV / 13. decembris 2012, 12:21
Īstenojot reemigrācijas plānu, Latvijā tuvāko gadu laikā varētu atgriezties vairāki desmiti tūkstoši aizbraukušo iedzīvotāju, šodien intervijā Latvijas Radio atzina ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.


Viņš pastāstīja, ka jaunajā reemigrācijas plānā paredzēti astoņi darba virzieni, palīdzīvu galvenokārt vēršot uz tiem aizbraukušajiem, kuri vēlas atgriezties Latvijā un šādu iespēju vispār reāli apsver.

Pēc Pavļuta teiktā, viņa vadītās ministrijas prognozes liecina – drīzumā Latvijā vairākās jomās sāks pietrūkt speciālistu, tādējādi var nākties sākt domāt par ārvalstu darbinieku piesaistīšanu.

Ekonomikas ministrs uzsvēra – svarīgi, lai atgriešanās notiktu kvalitatīvi un cilvēki neviltos. Tādēļ svarīgi nodrošināt informāciju par darba vietām, viņš piebilda.

Tāpat viņš atzina, ka svarīga ir arī latviešu valodas apmācība, ko Ekonomikas ministrija ir iecerējusi kā vienu no reemigrācijas darbības plāna virzieniem, norādot, ka aizbraucēju bērniem, kas atgriežas, bieži vien vajag palīdzību valodas apguvē.

Pavļuts minēja, ka būs nepieciešami vismaz pāris gadi, lai varētu redzēt atbraukušo skaita palielināšanos, norādot, ka arī pati emigrācija uz ārvalstīm sākās lēnu, taču vēlāk uzņēma straujus apgriezienus.

Reemigrācijas plāna mērķis ir atbalstīt tos ārzemēs dzīvojošos Latvijas piederīgos un viņu ģimenes locekļus, kuri apsver iespēju vai ir jau izlēmuši atgriezties un strādāt Latvijā, vēlas dibināt savu uzņēmumu vai citādi attīstīt biznesa saiknes ar Latviju.
br /


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Daniels Pavļuts, iedzīvotāji, Latvijas Radio

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats