24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgā sāk darboties pirmā park&ride autostāvvieta
Rīgā sāk darboties pirmā park&ride autostāvvieta
Autors: NRA.lv / 10. decembris 2012, 18:31
Šodien Ulbrokas ielā 13 tika atklāts pirmais stāvparks jeb P&R autostāvvieta Rīgā.


Tā sauktā park&ride sistēma paredz, ka Rīgas viesi un tās iedzīvotāji savas automašīnas varēs novietot apsargājamā autostāvvietā un tālāk doties ar sabiedrisko transportu.

"Šis ir tikai pirmais solis. Ir plānots, ka līdzīga autostāvvieta tiks izbūvēta pie tirdzniecības centra "Dole". Mūsu mērķis, ieviešot park&ride stāvparkus, ir mazināt sastrēgumus pilsētā un sabiedrisko transportu padarīt par prioritāru", pasākuma atklāšanā uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Pasākumā piedalījās arī Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks, SIA ‘’Rīgas pilsētbūvnieks’’ valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs, SIA ‘’Rīgas satiksme” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Stāvparka izmantošana būs bez maksas, ja sabiedriskajā transportā ar e- talonu dienas laikā tiks veiktas vismaz divas braucienu reģistrācijas.

"Stāvparks atrodas tieši līdzās sabiedriskā transporta maršrutiem. Taču mēs rūpīgi pētīsim situāciju un, ja būs liela interese par šo pakalpojumu, tad norīkosim papildus autobusus", norāda SIA "Rīgas satiksme” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Pirmo stāvparku īstenoja SIA ”Rīgas pilsētbūvnieks” pašvaldības dzīvojamo māju kompleksa būvniecības laikā Ulbrokas ielā. Dzīvojamo māju celtniecībai paredzētā teritorija bija ierobežota un tika pieņemts lēmums būvēt daudzstāvu autostāvvietu ar 676 vietām. Tā kā autostāvvieta ir noslogota tikai par vienu trešo daļu, brīvās vietas atvēlētas stāvparka vajadzībām.

"Autostāvvieta ir labiekārtota un apsargāta. Lai ekonomētu līdzekļus, nolēmām brīvās vietas neturēt tukšas, bet gan izveidot šeit pirmo park&ride stāvvietu Rīgā", norāda SIA ‘’Rīgas pilsētbūvnieks’’ valdes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs.

Savukārt Rīgas vicemērs Andris Ameriks uzsver, ka jau tuvākajā tiks domāts, kā šajā stāvparkā risināt to šoferīšu situāciju, kuri Rīgā ierodas ar savu automašīnu, bet tālāk vēlas doties nevis ar sabiedrisko transportu, bet ar velosipēdu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andrejs Požarnovs, Andris Ameriks, Leons Bemhens, park&ride sistēma, Rīgas pilsētbūvnieks, Rīgas satiksme

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats