28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ilvess: Latvijai un Lietuvai jāuztraucas par divām lietām, Igaunijai - tikai par vienu (video)
Ilvess: Latvijai un Lietuvai jāuztraucas par divām lietām, Igaunijai - tikai par vienu (video)
Autors: Apollo.lv / 9. decembris 2012, 21:25
Latvijai un Lietuvai pašlaik ir divas lietas, par ko bažīties, Igaunijai - tikai viena, intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.


Ilvess atgādināja, ka Igaunijai atšķirībā no Latvijas un Lietuvas vairs nav jāuztraucas par savas nacionālās valūtas iespējamo devalvāciju, kamēr Igauniju vairs satrauc tikai tas, kas notiks ar eirozonu.

«Mēs - Igaunija, Latvija un Lietuva - uztraucamies, kas notiks ar eirozonu.Tās ir saprotamas bažas. Jums jāuztraucas vēl arī par savu nacionālo valūtu - ja nu to nākas devalvēt. Mēs [Igaunija] tam esam gājuši cauri un atceramies, cik grūti tad bija.Arī jūs to pārdzīvojāt.Protams, mums arvien ir jāuztraucas par eirozonu, taču mums ir priekšrocība, ka esam starp valstīm, kas lems par eirozonas nākotni,» sacīja Igaunijas prezidents.

Ilvess kronas nomaiņu pret eiro pirms diviem gadiem uzskata par labāko, kas pēdējā laikā ir noticis ar viņu valsti, kas beidzot ir izkļuvusi no Padomju Savienības ēnas, iemantojusi lielāku pašpārliecību un lielāku cieņu no starptautisko partneru puses.

Plašāku interviju ar Igaunijas prezidentu skaties «Panorāmas» sižetā!




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Igaunija, Latvija, Tomass Hendriks Ilvess

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats