20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pabriks par akmeni Latvijas sabiedrības dārziņā
Pabriks par akmeni Latvijas sabiedrības dārziņā
Autors: Apollo.lv / 9. novembris 2012, 9:27
Runājot par ažiotāžu izraisījušo Igaunijas medija «Postimees» rakstu, kurā Latvijai pārmests par nespēju aizstāvēt savu valsti un sadarboties starptautiskajā līmenī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) norāda uz akmeni Latvijas sabiedrības dārziņā.


Intervijā Latvijas Radio Pabriks piektdienas rītā ironizēja, sakot igauņu žurnālistam «lielu paldies par apsveikumu 11. un 18.novembrī», taču kopumā, pēc Pabrika domām, vienam žurnālistam, kurš uzrakstījis tendenciozu rakstu, tiek pievērsta pārāk liela uzmanība, raksta Apollo.lv.

«Protams, ir lieta, kur es igauņiem varu piekrist, un tas ir akmens Latvijas sabiedrības dārziņā - Igaunijas sabiedrība redz bruņoto spēku nozīmi, un arī krīzes laikā, kas varbūt nebija tāda kā Latvijā, nesamazināja aizsardzības budžetu, un pat spēja to palielināt.»

Ministrs aicināja iedzīvotājus saprast, ka bruņotie spēki ir tik spēcīgi, cik atļaujam tiem būt.

Tomēr Pabriks uzsvēra, ka raksts ir tendenciozs: «Mēs nebūt neesam nedz tukša vieta, nedz arī izteikti vājāki.» Viņš skaidroja, ka Igaunijā laiku pa laikam parādās diskusija, vai profesionālais kara dienests ir labāks nekā obligātais, un vienā šādā diskusijā tika iepīta arī Latvija.

Pabriks neizslēdza iespēju, ka aiz raksta varētu stāvēt kāds, kurš grib, lai baltiešu sadarbība vairs nav tik liela kā pašreiz.

Viņš pieminēja arī trīs modernos draudus jeb hibrīddraudus, kas uzskatāmi par galvenajiem Latvijā: tie ir kiberdraudi, jo katru dienu un katru nedēļu palielinās dažādu kiberuzbrukumu skaits; enerģētiskie draudi un enerģētiskā neatkarība, kā arī trešais drauds, kas nāk no informācijas telpas, jo notiek karš par viedokļiem, ietekmi un cilvēku prātiem.

Kā ziņots, šonedēļ igauņu laikrakstā «Postimees» Igaunijas drošības jautājumu eksperts Kārels Kāss apgalvoja, ka Latvijas bruņotie spēki ir pilnīgi negatavi cīņai - tie nevar aizstāvēt savu valsti, nedz sadarboties starptautiskajā līmenī. Kāss brīdināja, ka Igaunijas dienvidu robeža ir pilnīgi neaizsargāta.

Uz šādiem komentāriem asi reaģēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), uzsverot, ka raksts ir tendenciozs un tā publikācija izvēlēta neīstā brīdī - nedēļā, kad Latvija atzīmē Lāčplēša dienu un kad ir gaidāma arī valsts jubileja.

Ministra viedoklim pievienojās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V), norādot, ka igauņu brāļi var neuztraukties par savu dienvidu robežu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: aizsardzības ministrs, Artis pabriks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats