29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Personas koda maiņa izmaksātu miljonus
Personas koda maiņa izmaksātu miljonus
Autors: Sanita Igaune / DB.LV / 5. novembris 2012, 11:15
Finansējums personas koda daļas maiņai varētu būt ne ātrāk par 2015.gadu. Tā DB norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Arnis Daugulis.


Kopumā viņš uzskata, ka Latvijā nevajadzētu mainīt personu koda daļu. «Man ir grūti saprast koda maiņas lietderību, un es arī neuzskatu, ka manu - kā privātpersonas dzimšanas datu esamība personas kodā būtiski aizskar manas tiesības uz privātumu,» pamato A. Daugulis.

«Konsekvences, ja tomēr to dara - miljoni latu, kas būs jāinvestē, lai veiktu nepieciešamās izmaiņas informācijas sistēmās gan publiskajā sektorā, gan privātajā sektorā, raksta DB.LV. Tās ir investīcijas, ko būs ārkārtīgi grūti ekonomiski pamatot. Kad tas varētu būt - ne ātrāk par 2015. gadu, jo līdz 2014. gadam nav pieejams finansējums, un izmaiņu veikšanai sistēmās jāplāno vismaz gads,» pamato A. Daugulis.

«Domāju, ka primārais jautājums ir par to, vai cilvēki vēlas publicēt savu dzimšanas datumu vai ne, nevis par izmaksām, tās konkrētajā gadījumā valstij un valsts institūcijām būtu jāspēj novērtēt un tām nevajadzētu būt pārlieku augstām,» DB uzsvēra Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa. Vienīgā formalitāte, kas būtu jāveic, pēc viņas teiktā, ir iekšējo normatīvo aktu maiņa.


Diskusija par rakstu (1) , personas koda maiņa, personas kods

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats