25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mežs kritizē tīksmināšanos ar IKP
Mežs kritizē tīksmināšanos ar IKP
Autors: Apollo.lv / 5. novembris 2012, 9:24
Demogrāfs Ilmārs Mežs uzskata, ka nedrīkst visu mērīt iekšzemes kopproduktā (IKP) un sabalansētā budžetā. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Labrīt, Latvija!» Mežs sacīja, ka neviens politiķis nedrīkstētu tīksmināties ar IKP, kamēr mums ir tik zema dzimstība un ir tik aktuālas demogrāfijas problēmas.


«Iedomājieties situāciju, ka nedzimst neviens bērns, bet jaunieši vecumā līdz 25 gadiem ir aizbraukuši - arī tad IKP kādu laiku pēc inerces būs pozitīvs,» viņš sacīja.

Mežs norādīja, ka valsts tālākai nākotnei vissāpīgāk ir zemā dzimstība, raksta Apollo.lv.

Demogrāfs pastāstīja, ka katru mēnesi interesējas par statistikas datiem un šomēnes viņam ir maza cerība, ka nebūs rekords minimālajā piedzimušo ziņā.

Viņš norādīja, ka varētu būt starp 19 un 20 tūkstošiem piedzimušo, bet mirušo skaits saglabāsies tuvu pie 30 tūkstošiem. Un, kā uzskata Mežs, divtik dod arī emigrācija, lai gan tā samazinās, taču jāņem vērā, ka ceturtā daļa jauniešu jau ir prom un emigrācija visu laiku nevar turpināties vienādā intensitātē.

Mežs atzina, ka 2013.gadā budžetā panāktie papildu 14 miljoni demogrāfijai dos rezultātu. Demogrāfs uzsvēra, ka mēs gribam visu uzreiz, taču nevar panāktu uzreiz 100 miljonu latu vairāk kā to dara Igaunija. «Šie nelielie 14 miljoni ir tomēr būtiski,» viņš sacīja.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Demogrāfija, demogrāfs, IKP, Ilmārs Mežs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats