23. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Georgs, Jurģis, Juris
Sākuma lapa » Sabiedrība » RD ārkārtas sēdē lems par Mājokļu un vides departamenta direktora atbrīvošanu
RD ārkārtas sēdē lems par Mājokļu un vides departamenta direktora atbrīvošanu
Autors: BNA / 22. oktobris 2012, 15:55
Rīgas domes deputāti pieprasa sasaukt Rīgas domes (RD) ārkārtas sēdi, lai lemtu par Anatolija Aļeksejenko atbrīvošanu no RD Mājokļu un vides departamenta direktora amata, jo deputāti uzskata, ka viņš veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu, informē partijas „Vienotība” RD deputātu frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks.


Sagatavotajā lēmuma projektā paredzēts, ka dome uzdod Rīgas domes priekšsēdētājam izsludināt atklātu konkursu uz vakanto Mājokļa un vides departamenta direktora amatu.

"Tikums" ir uzvedības norma. Tas ir latvisks apzīmējums un sinonīms vārdiem: "ētika un morāle", ja A.Aļeksejenko zināja par iespējamiem koruptīviem darījumiem, kādēļ klusēja, retoriski vaicā deputāti.

Rīgas domes vadība nav pieprasījusi paskaidrojumu departamenta direktoram (RD lietvedības sistēmā šāds dokuments nav atrodams) pēc tam, kad tiesībsargājošās institūcijas aizturēja vairākus departamenta darbiniekus par kukuļņemšanu, tas ir absurds, sašutumu pauž RD deputāts O.Pulks.

RD „Vienotība” deputāts Olafs Pulks informē, ka atklātībā nonākušais korupcijas skandāls Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldē, kas parādījis ilgstošas, sistēmiskas kontroles trūkumu nav vienīgais pārmetums Departamenta direktoram A.Aļeksejenko.

Ir pamats uzskatīt, ka ir pārkāpts likums saistībā ar Rīgas pilsētas Īres valdi, jo tai jābūt neatkarīgai institūcijai nevis Mājokļu un vides departamenta direktoram pakļautai struktūrvienībai.

Kā sliktas saimniecības piemērs minams arī nesamērīgi dārgo sabiedrisko tualešu būvniecība, kur vienas WC būvēšanai iztērētā summa sasniedz pat Pierīgas privātmājas izmaksas.

Arī jautājums par brīvajiem, pašvaldībai piederošajiem dzīvokļiem līdz šim nav atrisināts. Kapu apsaimniekošana, sociālo māju apsaimniekošana un vēl daudzi citi jautājumi.

Darba likums nosaka, ka darbiniekam ir tiesības rakstveidā uzteikt darba līgumu, ja viņam ir svarīgs iemesls – tāds apstāklis, kas, pamatojoties uz tikumības un taisnprātības apsvērumiem, neļauj turpināt darba tiesiskās attiecības, tomēr A.Aļeksejenko nav uzņēmies atbildību par notikušo.

Par RD ārkārtas sēdes sasaukšanu parakstījies arī RD neatkarīgais deputāts Viktors Nikolajevs.

Saskaņā ar likumu „Par pašvaldībām” un „Rīgas pilsētas pašvaldības nolikumu” dome departamenta direktorus ieceļ amatā un atbrīvo no tā.

Jau ziņots, ka izvērtējot iedzīvotāju sacīto, kā arī publiskajā telpā izskanējušo informāciju, partijas „Vienotība” Rīgas domes frakcijas deputāti pieprasīja Rīgas domes priekšsēdētājam  atbrīvot no amata RD Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko (Gods Kalpot Rīgai).

Deputāti norādīja, ka A.Aļeksejenko (Gods Kalpot Rīgai ) nav vērtējis iespējamos korupcijas riskus un nav pildīts pieņemtais pretkorupcijas plāns.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Mājokļu un vides departamenta direktors, Rīgas Dome

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats