16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Policisti strādā kriminālos darba apstākļos
Policisti strādā kriminālos darba apstākļos
Autors: Apollo.lv / 7. oktobris 2012, 22:53
Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «de facto» šonedēļ apmeklējis vairākus no Latvijas Valsts policijas iecirkņiem, atklājot to patiešām dramatisko stāvokli. Bet, lai gan Valsts policija apliecina, ka patiešām liela daļa iecirkņu visā Latvijā ir kritiskā stāvoklī, šobrīd nav nekas, kas varētu situāciju būtiski mainīt uz pozitīvo pusi.


Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis spiests atzīt, ka iekšējās drošības nostiprināšana nav bijusi valsts prioritāte pēdējos 20 gadus un Valsts  policijas jostas vilktas ciešāk gan treknajos, gan liesajos gados, kas atspoguļojas noziedzības apkarotāju ikdienā. Arī nākamā gada budžetā nav ieplānoti izdevumi teju avārijas situācijā esošo ēku remontam.

Lielākajai daļai godīgo pilsoņu, visticamāk, VP iecirkņu ikdienas dzīve ir sveša. Tomēr, saskaroties ar dzīves negācijām, nereti nākas doties uz sava rajona iecirkni, kura interjers parasti pārsteidz ar savu pieticību.

VP Rīgas centra iecirkņa priekšnieks Mārcis Mežavilks atzīst, ka pēdējo 30 gadu laikā iecirkņa telpas nav pat kosmētiski remontētas. Darbinieki pie apstākļiem jau pieraduši, bet apmeklētāju domas neviens nav īpaši pētījis.

No astoņiem VP Rīgas iecirkņiem šobrīd par policijas darba videi atbilstošu var uzskatīt tikai Kurzemes rajona iecirkni, kur remontdarbi vēl turpinās. Iecirkņa priekšnieks Jevgēņijs Zadorožnijs atzīst, ka iepriekš tieši šajā iecirknī darba apstākļi bijuši viskritiskākie visā Rīgas reģionā, iespējams, tāpēc Pārdaugavas policisti pie 25 gadus gaidītā remonta tikuši pirmie.

Labāka situācija darba apstākļu ziņā nav arī tik respektablā iestādē, kā Rīgas reģiona kriminālpolicijas pārvalde, kuras pārraudzībā ir īpaši smagu noziegumu, slepkavību, ekonomisko noziegumu, noziegumu pret bērniem atšķetināšana un apkarošana Rīgā un tās apkaimē.

Kopš pagājušā pavasara logus šai ēkai mazgāt izvairās, jo ir bijuši gadījumi, ka tāda satricinājuma rezultātā tie izkrīt, tā apdraudot pagalmā esošo autotransportu un cilvēkus. Lielākoties darbam nepiemērotas ir arī pārējās telpas.

Arī Rīgas Latgales iecirkņa stāvoklis kopumā vērtējams kā kritisks. Ēkas logu ailes pārdzīvojušas divus pasaules karus, par 21.gadsimta iestāšanos te liecina vien kabinetos esošā datortehnika. Neraugoties uz skarbajiem apstākļiem, iecirkņa priekšnieks Vladimirs Stoļarovs uzteic sava iecirkņa darbiniekus un nodēvē tos par varoņiem, kurus nekad nav pametusi cerība sagaidīt darba vides uzlabojumus.

Tuvākajā laikā nekādas īpašas izmaiņas policijas iecirkņu ikdienā nav sagaidāmas. Bet, lai tas notiktu, nepieciešams kas vairāk, nekā tikai policijas darbinieku, policijas vadības un Iekšlietu ministrijas nemitīgie aicinājumi šiem mērķiem atvēlēt valsts budžeta līdzekļus.

Ir jāmaina valsts politika iekšējās drošības jautājumos, atvēlot VP vajadzībām tik nepieciešamos līdzekļus, uzskata aptaujātie policijas darbinieki.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: de facto, Ints Ķuzis, Mārcis Mežavilks, Valsts policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats