25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ekonomikas mācība jāspēj nodrošināt visās vispārizglītojošās un profesionālajās skolās
Ekonomikas mācība jāspēj nodrošināt visās vispārizglītojošās un profesionālajās skolās
Autors: BNA / 18. septembris 2012, 14:13
Latvijas Darba devēju konfederācija (turpmāk – LDDK), Ekonomikas ministrija un biedrības „Junior Achievement – Young Enterprise Latvija” un „JCI Latvia” atbalsta Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājumu ieviest ekonomikas mācības priekšmetu skolās. 


Tā ietvaros skolēniem jādod iespēja apgūt uzņēmējdarbības izglītību un attīstīt uzņēmējspēju kompetences, turklāt šī iespēja jādod visiem gan vispārizglītojošo skolu skolēniem, gan profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem.

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts: „Ekonomikas mācība mūsdienu apstākļos vairs nav jautājums par izvēlēm, bet gan ikdienas nepieciešamību. Tā ir svarīga, lai ne tikai liktu pamatu un audzinātu jauno uzņēmēju paaudzi, bet arī sniegtu praktiskas zināšanas un iemaņas, kas noder pilnīgi visiem. Tas attiecas, piemēram, uz spēju pieņemt izsvērtākus personīgo finanšu un ar mājsaimniecību budžetu saistītus lēmumus, lai neatkārtotu mūsu paaudzes pieļautās kreditēšanas burbuļa kļūdas. Ekonomikas mācība ir mūsu iespēja dot pamatu un zināšanas par šiem jautājumiem jaunajai paaudzei.”

Uzņēmējdarbības aktivitātes pieaugums un jauniešu nodarbinātība ir aktuāls jautājums ne tikai Latvijā, bet arī Eiropas Savienībā, kur jauniešu bezdarba līmenis joprojām ir augsts – gandrīz 23%. Jauniešu īpatsvars kopējā reģistrēto bezdarbnieku skaitā Latvijā jūlija beigās bija 10.3% jeb 11851 jauniešu bezdarbnieku vecumā no 15-24 gadiem.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone: „Šobrīd ir nepietiekams ekonomikas un komerczinību priekšmetu daudzums vispārējās vidējās izglītības programmās. Apzinoties šo problēmu, mums ir iespēja to vērst par labu, lai nākotnē nepieļautu kļūdas, veidojot savs ģimenes personīgo budžetu, piemēram, aizņemties neapdomīgus kredītus. Uzņēmējspējas kompetences attīstīšana būtu arī pamudinājums izdarīt izvēli un kļūst par darba devēju.”


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ekonomikas apmācība, LDDK, uzņemejdarbība skolās, uzņēmējdarbības pamati

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats