24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Piebalgs: Latvijas ienākšana eirozonā ir atkarīga tikai no pašas Latvijas
Piebalgs: Latvijas ienākšana eirozonā ir atkarīga tikai no pašas Latvijas
Autors: NRA.lv / 31. augusts 2012, 12:33
Latvijas iestāšanas eirozonā ir atkarīga tikai un vienīgi no pašas Latvijas, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Eiropas Savienības (ES) attīstības sadarbības komisārs Andris Piebalgs.


Piebalgs sacīja, ka ES pašlaik netiek runāt par eirozonas paplašināšanu, "tēma ir saglabāt un nostiprināt esošo. Latvijas ienākšanā eirozonā ir atkarīga no pašas Latvijas."

Uz jautājumu, kā viņš vērtē to, ka Latvija pašlaik ir vienīgā valsts, kas apspriež iestāšanos ES, Piebalgs sacīja, - ir labi, ka Latvijas valdībai ir skaidrs mērķis un lēmumi par to, ko tā vēlas sasniegt. "Tas, ka Latvija 2014.gadā būs vienīgā, kas stāsies ES, nav rādītājs," sacīja ES komisārs, norādot, ka pašlaik Latvijā vairāk ir jādiskutē par ES, vairāk jāskaidro iedzīvotājiem ieguvumi no eiro ieviešanas, "ir jāpanāk lielāks iedzīvotāju atbalsts ES un eiro".

Latvijas iedzīvotāji, galvenokārt reģionos, vairāk ir jāpārliecina, ka pēc eiro ieviešanas "cenas nepaaugstināsies, nauda nepazudīs". "Iedzīvotājiem ir bažas, ka pāreja uz eiro varētu negatīvi ietekmēt viņu dzīves līmeni," uzsvēra Piebalgs.

Uz jautājumu, vai Briselē Latviju tiešām uztver kā veiksmes stāstu, Piebalgs atbildēja smaidot: "Jā, kopumā Latvija ir veiksmes stāsts, - protams, tie ir ekonomiskie rādītāji, nevis iedzīvotāju dzīves līmenis. Latvijas makroekonomiskie rādītāji ir stabili. Jautājums ir, vai šo Latvijas veiksmes stāstu var atkārtot citās valstīs."


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Piebalgs, Eiropas Savienība, LNT

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats