28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » RD Vienotība lūdz izvērtēt deputāta rīcību, kurš uz domes rēķina iznomājis ekskluzīvu auto
RD Vienotība lūdz izvērtēt deputāta rīcību, kurš uz domes rēķina iznomājis ekskluzīvu auto
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 28. augusts 2012, 15:25
Rīgas domes deputāts Vadims Baraņņiks (SC) pagājušā gada oktobrī ticis pie 2011. gada izlaiduma apvidus automašīnu VOLVO XC70, kas RD tēriņus par automašīnas nomas maksu palielina par 232,46 Ls mēnesī, turklāt šis darījums noticis pārkāpjot domes priekšsēdētāja rīkojumu, informē RD deputāts Juris Viņķelis (V).


RD priekšsēdētāja rīkojums nosaka, ka Komiteju darbības nodrošināšanai izmantojamas vidējas klases automašīnas, savukārt V.Baraņņiks (SC) pasūtījis sev ekskluzīvāku apvidus auto.

RD Vienotība deputāti pieprasīs RD priekšsēdētājam izvērtēt deputāta V.Baraņņika rīcību un novērst nepilnības Rīgas pašvaldības nomāto transportlīdzekļu uzskaites sistēmā, kā arī izvērtēt to izmantošanas lietderību un efektivitāti.

„Ceram, ka RD priekšsēdētāja Nils Ušakovs (SC) tiešām izvērtēs deputāta Baraņņika iespējamo dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, neraugoties uz to, ka abi ir SC biedri”, savu nostāju pauž deputāts Juris Viņķelis (V).

RD ārpuskārtas revīzijā konstatēts, ka Rīgas domas komiteju darbības nodrošināšanai nomā par diviem transporta līdzekļiem vairāk nekā noteikts par RD priekšsēdētāja rīkojumā.

Tāpat arī pārbaudē konstatēts, ka automašīnu maršruta lapas netiek aizpildītas atbilstoši domē noteiktajai kārtībai, kas nosaka, ka jāuzrāda gan maršruts, gan nobrauktie kilometri, tomēr šobrīd tiek uzrādīts vienīgi mēneša kopējais nobraukums, kas neļauj vērtēt automašīnu lietošanas efektivitāti un lietderību.

Š.g. martā, deputāts Juris Viņķelis lūdza veikt ārpuskārtas revīziju, ņemot vērā, ka deputātiem liegta iespēja iepazīties ar Komiteju rīcībā nodoto automašīnu noslodzi un automašīnu maršrutu lapām, bija pamatotas aizdomas, ka Rīgas pilsētas pašvaldībā netiek nodrošināta dienesta automašīnu lietošanas uzskaite.

Jau ziņots, ka RD Satiksmes un transporta lietu komitejas uzturēšanai ik mēnesi tiek tērēti vairāk kā pieci tūkstoši latu. Ņemot vērā, ka tik reti notiek Komitejas sēdes, frakcijas „Vienotība” deputāti uzskata, ka nodokļu maksātāju nauda tiek tērēta nelietderīgi. Piemēram, 2011. gada decembrī notika tikai viena Komitejas sēde, kurā tika skatīti vien trīs jautājumi, taču neatkarīgi no tā Baraņņika alga par Komitejas vadīšanu decembrī bija Ls 1201, Sabiedrisko attiecību koordinators saņēma Ls 945, abas Komitejas referentes – katra pa Ls 687, autovadītājs Ls 464. Tāpat Komitejas vadītāja darba vajadzībām par Ls 828.94 tiek nomāta automašīna, kuras nobraukums decembra mēnesī bija 2400 km.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Juris Viņķelis, Nils Ušakovs, Vadims Baraņņiks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats