24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bijušais Ēlertes padomnieks iestājas Lindermana partijā
Bijušais Ēlertes padomnieks iestājas Lindermana partijā
Autors: IR.lv / 27. augusts 2012, 11:17
Bijušās kultūras ministres Sarmītes Ēlertes (Vienotība) padomnieks integrācijas jautājumos politologs Andrejs Berdņikovs iestājies Vladimira Lindermana veidotajā partijā "Par dzimto valodu", raksta "Vesti segodņa".


Kā laikrakstam izteicies Berdņikovs, pēdējā laikā Latvijā aktivizējies "īsts karš pret citādu domāšanu", kas arī esot kļuvis par iemeslu viņa lēmumam iestāties partijā, citē LETA.

"Esmu iekšēji nobriedis spert simbolisku soli, lai uz savas ādas pārbaudītu politiskā režīma demokrātiskumu Latvijā. Neskatoties uz riskiem, kas pastāv gan man, gan manai ģimenei, es publiski paziņoju par savu lēmumu iestāties partijā "Par dzimto valodu", kas ir zināmā mērā protesta akcija," saka Berdņikovs. "Tieši šī partija pašlaik tiek pakļauta vistiešākajām represijām tās politisko motīvu dēļ," raksta IR.LV.

Uz šādu soli Berdņikovu esot pamudinājuši vairāku latviešu politiķu un politologu komentāri, arī Ēlertes izteikumi. Viņa intervijā radio "Baltkom" esot apvainojusi savu bijušo padomnieku nelīdzsvarotībā. "Acīmredzot viņš ir nelīdzsvarots cilvēks. Viņa viedokļu amplitūda ir ārpus tām robežām, kurās varētu runāt par līdzsvarotību. To īso laiku, ko viņš bija kultūras ministres padomnieks, viņš pilnībā atbalstīja integrācijas pamatprincipus. Tie ir pilnīgā pretrunā tam, ko aizstāv Lindermans," Ēlertes teikto šajā intervijā citē "Vesti segodņa".

Lindermans, radio "Baltkom" komentējot Bedņikova lēmumu iestāties viņa partijā, izteicies, ka Berdņikovs "esot gluži līdzsvarots cilvēks. Mūsu partija ir tā demonizēta, ka, protams, politiskajā vidē viņa [Berdņikova] lēmums izraisīja nenormālu skandālu. Viņi jau sen neuzskatīja viņu par savējo, bet vienalga viņiem likās, ka ir arī "labie krievi". Tādi, kas nekad neies Lindermana partijā. Jo manā partijā it kā nākot tikai margināli elementi."


Diskusija par rakstu (1)

Atslēgvārdi: Andrejs Berdņikovs, Par dzimto valodu, Sarmīte Ēlerte, Vladimirs Lindermans

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats