19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » VID novērš vairākus mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā akcīzes preces, rūpniecības preces un kosmētiku no Krievijas un Baltkrievijas
VID novērš vairākus mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā akcīzes preces, rūpniecības preces un kosmētiku no Krievijas un Baltkrievijas
Autors: BNA / 22. augusts 2012, 10:36
Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) muitas amatpersonas pagājušajā nedēļas nogalē, veicot kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsa vairākus mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā kopumā 966 937 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām, 11,5 litrus dažādu marku stipro alkoholisko dzērienu, 376 apģērbus, 101 kurpju pāri un 5200 kosmētikas izstrādājumus.


Svētdien, 2012.gada 19.augustā, VID Grebņevas muitas kontroles punkta darbiniekiem, veicot muitas kontroli kādai 41 gadu vecai Latvijas pilsonei, radās aizdomas, ka persona zem apģērba slēpj nedeklarētas preces. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka personai zem apģērba ir paslēptas 30 paciņas „More”, „Kiss” un „Bayron” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Sestdien, 2012.gada 18.augustā, Terehovas muitas kontrolpunktā, veicot muitas kontroli kādam 21 gadu vecam riteņbraucējam, muitas darbinieki konstatēja, ka zem puiša apģērba izpakotā veidā atrodas 217 „Bayron” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Vairāki mēģinājumi nelegāli ievest Latvijā gan akcīzes preces – cigaretes un alkoholu, gan apģērbu un kosmētiku, nedēļas nogalē tika novērsti VID Silenes muitas kontroles punktā
Kopumā, veicot muitas kontroles pasākumus gan Latvijas, gan Lietuvas, gan arī Igaunijas pilsoņu vadītām automašīnām, muitas amatpersonas tajās atklāja paslēptas 965 940 dažādu marku cigaretes („Magnat”, „Fest”, „NZ Gold”, „Queen Charm”, „Premjer”) ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, bet kāda 41 gadu veca Igaunijas pilsoņa automašīnā – 11,5 litrus dažādu marku degvīna ("Starij Žitomir”, "Žitomirska", "Oficer", "Žitomirska na brunjkah", "Prezidentskij standart", "Klassichnaja na brunjkah").

Vairumā gadījumu nedeklarētās preces bija mēģināts slēpt personīgajās mantās, bet vienā gadījumā 10 960 dažādu marku cigaretes bija paslēptas visās četrās AUDI A6 markas auto durvīs zem apšuvuma.

Sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot kādas 50 gadus veca Lietuvas pilsoņa vadītas kravas automašīnas padziļināto muitas kontroli, VID muitas amatpersonas konstatēja, ka automašīnas priekšējā daļā ir izveidota dubultsiena, kurā noslēptas 954 600 „Fest” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.  

Piektdien, 2012.gada 17.augustā, Silenes muitas kontroles punkta darbinieki konstatēja, ka divas mikroautobusa Mercedes Benz pasažieres nav deklarējušas 76 dažādus sieviešu apģērbus un 31 sieviešu ādas jaku, bet trīs mikroautobusa MB Sprinter pasažieri nav deklarējuši 101 kurpju pāri, 50 ādas jakas, 122 sieviešu mēteļus, 72 sieviešu žaketes, 25 sporta kostīmus un 5200 dažādu pazīstamu zīmolu kosmētikas izstrādājumus - lūpu spīdumus un lūpu krāsas, sejas krēmus, tušas, acu ēnas u.c. Abi transporta līdzekļi atgriezās Latvijā no Baltkrievijas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: kontrabanda, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats