25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mēģina ierobežot Latvijai nozīmīgas informācijas izplatīšanu internetā
Mēģina ierobežot Latvijai nozīmīgas informācijas izplatīšanu internetā
Autors: Apollo.lv / 8. augusts 2012, 17:40
Šodien Aizsardzības ministrija (AM) konstatējusi mēģinājumu ierobežot informācijas izplatīšanu par Latvijas sabiedrībai jūtīgiem vēstures notikumiem, portālu «Apollo» informēja AM.


No Latvijas armijas «Youtube» video kanāla ir izdzēsta krievu valodā tulkotās filmas «Latviešu leģions» versija.

Interneta vietne «Youtube» pie filmas ir norādījusi, ka video saturs neatbilst tā pakalpojumu sniegšanas noteikumiem, neprecizējot konkrētāk tā dzēšanas iemeslu. AM pieļauj, ka «Youtube» bez padziļinātas analīzes pakļāvies ideoloģiskajam spiedienam, izdzēšot filmu par latviešu leģiona tapšanu un tā kaujas gaitām.

«Šāda prakse ir nosodāma globālajos sociālajos medijos, kur būtu jāpastāv informācijas pieejamībai un atklātībai. Ir nepieļaujama šāda rīcība, kur acīmredzami tiek manipulēts ar informācijas pieejamību krievu valodā un vēstures notikumu skaidrojumu plašākai sabiedrībai,» norāda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Latvijas armijas «Youtube» video kanāls ir oficiāla aizsardzības nozares informācijas vietne, kurā tiek ievietoti tikai AM veidoti vai atbalstīti video materiāli. Latvijas armijas «Youtube» video kanālā joprojām ir pieejama filma «Latviešu leģions» oriģinālvalodā un ar tulkojumu angļu valodā, bet tās versija krievu valodā šobrīd ir ievietota AM mājas lapā. AM ir lūgusi «Youtube» administratoriem skaidrojumu par filmas dzēšanu no Latvijas armijas kanāla.

Filma «Latviešu leģions», kuras scenārija autors ir vēsturnieks Uldis Neiburgs, ir viens no izsmeļošākajiem dokumentālajiem materiāliem par latviešu karavīru cīņām Vācijas bruņoto spēku sastāvā Otrā pasaules kara laikā. Filma stāsta par latviešu leģiona tapšanu, tā kaujas gaitām un dažādo vērtējumu mūsdienu sabiedrībā. Tajā izmantots plašs dokumentālo kinohroniku materiāls, intervēti bijušie leģionāri un sniegti vēsturnieku viedokļi.

Filma «Latviešu leģions» ir veidota 2000.gadā filmu studijā «Deviņi» ar AM atbalstu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aizsardzības ministrija, filma, Latviešu leģions, youtube.com

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats