19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīdziniekus aicina saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei
Rīdziniekus aicina saņemt pabalstu mācību līdzekļu iegādei
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 7. augusts 2012, 18:09
Tie rīdzinieki, kuriem pienākas pabalsts mācību līdzekļu iegādei, tiek aicināti neatlikt naudas saņemšanu uz pēdējo brīdi. Jūnijā, kad sākās šā pabalsta izsniegšana, to saņēma 189 cilvēki un viņiem kopumā izmaksāti 4725 lati. Katram skolēnam maznodrošinātā ģimenē pienākas 25 lati, šo naudu pašvaldība izmaksā reizi gadā.


Rīgas Sociālajā dienestā 1. jūnijā sākās iesniegumu pieņemšana pabalsta mācību līdzekļu iegādei piešķiršanai. Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas sektora vadītāja Lita Brice aicina pabalsta saņēmējus neatlikt uz pēdējo brīdi dokumentu kārtošanu, lai laikus varētu bērnus sagatavot skolas gaitām.

Labklājības departamentā atgādina, ka tiesības saņemt pabalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgā ne mazāk kā 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 135 latus katram ģimenes loceklim, kā arī atbilst pārējiem šo saistošo noteikumu kritērijiem. Par tiem sīkāk var uzzināt, piezvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 darbdienās līdz pulksten 17, izņemot piektdienas, kad tālrunis beidz darboties stundu agrāk.

Mācību pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu un nav stājies laulībā, un sociālās korekcijas klašu audzēkņiem (bez vecuma ierobežojuma). Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskais pārstāvis vai bērns līdz 31. oktobrim Rīgas Sociālajā dienestā iesniedz rakstisku iesniegumu, aizpilda iztikas līdzekļu deklarāciju, kā arī uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Pagājušajā gadā pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 6972 rīdzinieki un no pašvaldības budžeta šim mērķim tika piešķirti 174 300 latu. Tikpat daudz naudas ir piešķirts arī šogad. Pēdējos gados pabalsta saņēmēju skaits ir gandrīz nemainīgs.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: mācību līdzekļi, rīdzinieki

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats