28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lēš, ka jauno pārcelšanās pabalstu nākamgad saņems 300 cilvēki
Lēš, ka jauno pārcelšanās pabalstu nākamgad saņems 300 cilvēki
Autors: Apollo.lv / 2. augusts 2012, 11:28
Labklājības ministrijā (LM) lēš, ka gada laikā tā dēvēto pārcelšanās pabalstu programmas pilotprojekta ietvaros nākamgad varētu iesaistīties 300 cilvēki, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Viņķele skaidroja, ka papildu līdzekļi no budžeta nebūs nepieciešami, jo projekts tiks finansēts ar Eiropas Savienības fondu palīdzību, raksta Apollo.lv.

Ministre uzsvēra, ka pārcelšanās gan nav pašmērķis un cilvēki, kuri vēlēsies strādāt, uzturot savu ģimeni par paša nopelnītiem, ne pabalstā saņemtiem līdzekļiem, varēs saņemt arī transporta kompensāciju, lai nokļūtu uz darbu un atpakaļ.

«Ekstrēmākais veids būs pārcelšanās nauda, kas izpaudīsies kā īres maksas kompensācija,» sacīja ministre, norādot, ka pabalsts tiks iešķirts vien tad, ja cilvēks varēs apliecināts, ka izvēlētais darbs būs legāls, ar darba līgumu un
sociālajam garantijām.

Viņķele pastāstīja, ka šis pabalsta veids ir izplatīts ārvalstīs un arī Latvijā tas nav nekāds jaunums, proti, 2008.gadā Nodarbinātības valsts aģentūra loloja šādu ideju, taču krīze visu izjauca

Jautāta, kāds varētu būt pabalsta apmērs un tā izmaksas ilgums, ministre minēja 2008.gadā plānoto, kas paredzēja, ka pabalsta izmaksa varētu ilgt divus mēnešus - līdz brīdim, kamēr cilvēks saņemtu pirmo algu un nostātos uz kājām, un maksimālais transporta izdevumu kompensēšanas apmērs varētu būt 200 lati, savukārt mājokļa īres kompensēšanas apmērs - 600 lati.

Uz iebildumu, ka 600 lati ir pārāk daudz, Viņķele atbildēja, ka 2008.gadā bija pirmskrīzes cenas un ministrijā šobrīd tiek strādāts pie pārvērtējuma.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezdarbs, Ilze Viņķele, Labklājības ministrija, pārcelšanās pabalsts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats