25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatleram par pusmiljonu pirks jau īrēto dzīvokli
Zatleram par pusmiljonu pirks jau īrēto dzīvokli
Autors: IR.lv / 2. augusts 2012, 9:23
Eksprezidentam Valdim Zatleram par gandrīz pusmiljonu latu tiks iegādāts jau patlaban viņa vajadzībām īrētais dzīvoklis Rīgas centrā, informē Latvijas radio.


Pēc prezidentūras Valsts kanceleja šo dzīvokli noīrēja no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas namā Elizabetes ielā 17. Pulkinenas dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts prezidenta kanceleja sedz arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas, raksta IR.LV.

Eksprezidenta pagaidu dzīvokļa īres līgums ir spēkā līdz 2013.gada janvārim.

"Valsts prezidenta kanceleja rīkoja konkursu, pieteicāmies un uzvarējām - tas ir tas pats dzīvoklis, kuru Zatlera vajadzībām patlaban izīrēju. Uzvarētāju noskaidroja konkursa komisija desmit cilvēku sastāvā. Summu, par kādu dzīvoklis tiks pirkts, es neesmu tiesīga atklāt," aģentūrai LETA sacīja Pulkinena.

Savukārt LTV raidījums „de facto" ziņoja, ka bijušais Valsts prezidents un pašreizējais Saeimas deputāts Zatlers (RP) ikdienā nemaz neizmanto dzīvokli, kura īrēšanai valsts katru mēnesi tērē 1200 latu. Valsts apmaksāto dzīvokli viņš nodevis lietošanai savam dēlam Kārlim, kurš tur uzturas ikdienā. To raidījumam apstiprināja arī pats Zatlers.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta kanceleja bija izsludinājusi iepirkuma konkursu eksprezidenta Valda Zatlera dzīvokļa iegādei. Piedāvājumus varēja iesniegt līdz 4.jūnijam.

Prezidenta kancelejas izsludinātajā iepirkuma konkursā eksprezidenta dzīvokļa iegādei 4.jūnijā bija pieteikušies deviņi pretendenti. Tolaik kanceleja solīja, ka konkursa uzvarētājs tiks paziņots mēneša laikā. Kanceleja neatklāja ne pretendentu vārdus, ne cenu amplitūdu, par kādu pretendenti vēlētos pārdot dzīvokli bijušās valsts pirmās personas vajadzībām.

Nekustamo īpašumu iegādāsies VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) ir saņēmusi vēstuli no Valsts prezidenta kancelejas ar informāciju, ka ar Valsts prezidenta kancelejas vadītāja rīkojumu izveidotā komisija, ievērojot konkursa nolikuma noteikumus, ir pieņēmusi lēmumu par dzīvokļa iegādi. Izvēlētā dzīvokļa iegādi veiks VNĪ, iegādes termiņš ir līdz gada beigām, sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: dzīvokļa iegāde, ex-prezidenta dzīvoklis, prezidenta dzīvoklis, Valdis Zatlers, Zatlers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats