28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » ZZS vāks parakstus pret grozījumiem referenduma likumā
ZZS vāks parakstus pret grozījumiem referenduma likumā
Autors: Apollo.lv / 30. jūlijs 2012, 15:28
Pirmdien ZZS veidojošās Latvijas zemnieku savienības, «Zaļās partijas», apvienības «Latvijai un Ventspilij» un «Liepājas partijas deputāti» vienbalsīgi nolēma aicināt 11.Saeimas deputātus atbalstīt ZZS iniciatīvu lūgt Valsts prezidentam Andrim Bērziņam apturēt likuma «Grozījumi likumā «Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu» spēkā stāšanos uz diviem mēnešiem.


ZZS biroja vadītāja Ilona Jurševska portālu «Apollo» informēja, ka ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis šodien uzrunājis visu Saeimas frakciju un neatkarīgās deputātu grupas vadītājus, lai lūgtu atbalstu 34 deputātu parakstu nodrošināšanai, kas ļautu Valsts prezidentam uz diviem mēnešiem apturēt pieņemtā likuma spēkā stāšanos.

Šajā gadījumā divu mēnešu laikā ikvienam pilsonim būtu dota iespēja paust savu viedokli par pieņemtajiem likuma grozījumiem un iespējamā referenduma organizēšanu.

ZZS norāda, ka, neskatoties uz dažādiem politiskajiem uzskatiem, viedokļiem un nākotnes redzējumu, Saeimai nav tiesību ierobežot jau esošās pilsoņu tiesības.

«Latvijas demokrātijas apdraudējums ir tiešs apvainojums Latvijas tautai. Un pieņemtie likuma grozījumi ir tiešs apvainojums arī Latvijas politiskajām partijām – politiskajā dienaskārtībā varēs parādīties tikai valdošās koalīcijas virzīties jautājumi un lēmumi,» norāda partijā.

Jau ziņots, ka Saeima 26.jūlijā pieņēma likuma grozījumus, kas noteiks, ka no 2015.gada 1.janvāra notiks atteikšanās no divu posmu parakstu vākšanas sistēmas, liekot iniciatoriem pašiem savākt 150 000 parakstu. Līdz tam tiks noteikts 50 000 parakstu slieksnis referenduma rosināšanas pirmajam posmam par izmaiņām Satversmē vai likumos un 10 000 parakstu slieksnis Saeimas atsaukšanas procedūras rosināšanai.

Pēc likuma stāšanās spēkā iedzīvotājiem radīsies iespēja savus parakstus nodot vairākās pašvaldību institūcijās, bet, sākot ar 2015.gadu, parakstīties elektroniski.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: parakstu vākšana, referendums, ZZS

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats