24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ķīpsalas smilšu kalns nav laikā novākts
Ķīpsalas smilšu kalns nav laikā novākts
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 5. jūlijs 2012, 12:17
Smilšu kalns Daugavas krastā pie Vanšu tilta pāris nedēļu laikā ir saplacis, tomēr līguma nosacījumi izpildīti nav. Līdz 30. jūnijam SIA Juglas krasti bija jāizved smiltis un teritorija jāsakopj iepriekšējā izskatā.


Tā vietā SIA Juglas krasti ir nosūtījusi vēstuli Rīgas mēram, kurā lūdz domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku «darīt visu iespējamo, lai finansētu Dienvidu tilta darbus ceturtajai kārtai». Vicemērs ironiski jautā, vai tagad viņam ņemt lāpstu un doties būvēt tiltu? A. Ameriku uzjautrina vēstulē minētais attaisnojošais iemesls, ka laikus nav sākta būvēt Dienvidu tilta pēdējā kārta, tāpēc nav iespējams smilšu kaudzi aizvest. Jāpiebilst gan, ka vēstulē minētās ceturtās kārtas projektā vispār nav. Atlicis uzbūvēt tilta trešo kārtu – autoceļu no Vienības gatves līdz Bauskas ielai.

Iepriekš A. Ameriks pieļāva – ja uzņēmums smiltis neizvedīs termiņā, tad Rīgas dome varētu rīkoties tāpat kā ar graustu īpašniekiem, kad būves nojauc par pašvaldības līdzekļiem, vēlāk naudu piedzenot to īpašnieka. Tagad A. Ameriks Neatkarīgajai saka: «Intensīvi meklējam risinājumus.» Šobrīd daļa smilšu tiek izvesta uz būvobjektiem un Bolderājas kapiem.

Uzņēmums vēstulē Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam norāda, ka lielākā daļa grunts krautnes šā gada martā ir pārdota akciju sabiedrībai ACB, lai tiktu izpildīti Dienvidu tilta darbi mistiskā ceturtajā būvniecības kārtā. «Finansējumu mums nezināmu iemeslu dēļ savlaicīgi nav veikusi Rīgas dome. Mēs nevaram pārtraukt līgumu ar AS ACB. Daļu no grunts krautnes mēs un mūsu pasūtītāji izved,» teikts SIA grāmatvedes rakstītajā vēstulē N. Ušakovam.

Pirmdien rīta pusē smilšu čupas virspusē braukāja ekskavatoriņš un stumdīja smiltis. Daļa tika nostumta uz krautnes malām un bira Daugavā, bet pēc kāda laika rosība apstājās. Pašlaik smilšu kalns izskatās mazāks nekā pirms pāris nedēļām, kad Neatkarīgā to apskatīja. Arī cilvēki tur vairs nestaigā, vismaz ne tik intensīvi kā agrāk, jo iepriekš kalnā rāpās lieli un mazi ziņkārīgie.

Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes rajonā pārvaldē ir saņemtas iedzīvotāju sūdzības par to, ka nepiederošas personas, arī nepilngadīgie, klimst pa smilšu krautni, jo tā nav norobežota. Neatkarīgā uz to vērsa arī Valsts darba inspekcijas (VDI) uzmanību, kas līdz tam šo vietu nebija pārbaudījusi. VDI pārstāvis Aivis Vincevs vakar informēja, ka pārbaude ir pabeigta, inspektori apskatījuši smilšu krautnes vietu un atzinuši, ka tas ir būvniecības objekts. Tāpēc ir nepieciešams nožogojums, kura tur nav. «Ir sākta administratīvā lietvedība, un šonedēļ tiks izdots rīkojums, lai īsā laikā uzceļ nožogojumu,» Neatkarīgajai saka A. Vincevs. Viņš piebilst, ka termiņš būs īss, jo smilšu krautne ir atzīta par bīstamu gan darbiniekiem, gan iedzīvotājiem, kuri izdomā šo vietu apmeklēt. Tiem, kuri šajā objektā strādā, vajadzētu apzināties, ka nepieciešams būt uzmanīgiem, brīdina VDI pārstāvis.

Jau minētajā vēstulē SIA Juglas krasti pārmet Rīgas brīvostas pārvaldei, ka tā krautnē veicot nezināmas un ar uzņēmumu nesaskaņotas darbības. Kad tās tikšot pārtrauktas, tad varēšot smilšu izvešanas vietu norobežot un salikt brīdinošus uzrakstus.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Ameriks, Juglas krasti, Ķīpsalas smilšu kalns

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats