29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ameriks sola slēgt gaisu piesārņojošos ostas uzņēmumus
Ameriks sola slēgt gaisu piesārņojošos ostas uzņēmumus
Autors: Apollo.lv / 29. jūnijs 2012, 15:17
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas Brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks grasās pieprasīt to ostas uzņēmumu darbību pārtraukšanu, kuri piesārņo gaisu.


To portālam «Apollo» apliecināja pats vicemērs.

Viņš arī rosinās ostai iegādāties gaisa kvalitātes kontroles iekārtas, lai varētu pieprasīt gaisa piesārņotāju darbības pārtraukšanu. Gaisa kontroles iekārtas plānots uzstādīt visās bīstamo kravu termināļu teritorijās.

Rīgas vicemērs uzskata, ka situācija pēdējo nedēļu laikā Rīgā, īpaši Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā, kad vairākas reizes pārsniegta kancerogēnās vielas benzola koncentrācija gaisā, prasa nekavējošu rīcību. Ameriks ceturtdien tikšanās laikā ar Rīgas domes vides speciālistiem uzdevis jau uz nākamo ostas valdes sēdi gatavot priekšlikumus konkrētai rīcībai, lai šo situāciju pēc iespējas ātrāk novērstu. Jau nākamajā Rīgas brīvostas valdes sēdē Ameriks aicinās lemt par ostai piederošu gaisa kvalitātes kontroles iekārtu iegādi un uzstādīšanu pilnīgi visos ostas teritorijā esošajos bīstamo kravu termināļos, lai nodrošinātu regulāru un sistemātisku gaisa kvalitātes monitoringu ostā.

«Gadījumā, ja tiks konstatēti nopietni vides pārkāpumi, prasīsim atbildīgajām valsts institūcijām nekavējoties pārtraukt šo uzņēmumu darbību visā ostas teritorijā», brīdina Ameriks.

Ameriks atgādina, ka ostā darbojas uzņēmumi, kas vēl joprojām izmanto sen novecojušas tehnoloģijas un par to modernizāciju un atjaunošanu pat nedomā, tādējādi ik dienas apdraudot gan apkārtējo vidi, gan nodarot nopietnu kaitējumu ikviena Rīgas iedzīvotāja veselībai. Šādu situāciju ostas valdes priekšsēdētājs sola nepieļaut.

Par ostas termināļu slēgšanu lēmumu var pieņemt Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvalde.

«Apollo» jau ziņoja, ka Sarkandaugavā netālu no ostas dzīvojošie visai bieži jūt gaisā virmojošu benzīna smaku. Viens no pēdējos gados lielākajiem gaisa piesārņošanas gadījumiem Sarkandaugavā notika naktī no 25.maija uz 26.maiju, kad pieļaujamais vēzi izraisošā benzola koncentrācijas līmenis pārsniegts desmitiem reižu. Notikušajā tiek vainots naftas produktu pārkraušanas uzņēmums «Man-Tess», kas gan daļēji atzīst savu vainu. Uzņēmums VVD iesniedzis pasākumu plānu smirdes mazināšanai, kā arī gatavojas kopā ar vēl diviem uzņēmumiem aicināt Rīgas brīvostu uzņemties vidutāja lomu kompleksai smakas problēmas risināšanai.


Diskusija par rakstu (0) , Andris Ameriks, Rīgas Brīvosta

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats