16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Četru Krievijas iedzīvotāju domas par Latviju un latviešiem
Četru Krievijas iedzīvotāju domas par Latviju un latviešiem
Autors: Apollo.lv / 26. jūnijs 2012, 13:13
Četru Krievijas iedzīvotāju domas par Latviju un latviešiem svārstās no vienas galējības otrā. Kāds ir sajūsmā, taču trīs no četriem cilvēkiem pauž pārliecību, ka Latvijā krievus nemīl.


Jurists no Kaukāza Sarāts Saūds laikrakstam «Latvijas Avīze» sacījis, ka Latvijā bijis vienu reizi un par redzēto un pieredzēto ir sajūsmā. Viņš norāda, ka nekad Latviju nav uzskatījis Padomju Savienības daļu.

«Latvijas sabiedrība ir daudz civilizētāka, daudz tuvāka Eiropai. Pats Krievijā dzīvoju jau 25 gadus un droši varu pateikt, ka Latvijā cilvēki ir labāki. Krievijā ir rasisms, pats esmu izjutis negatīvu izturēšanos pret sevi kā cittautieti, bet Latvijā un citās Eiropas valstīs to nejutu. Par Latviju esmu dzirdējis tikai labas atsauksmes.»

Savukārt kultūras nama direktore Oksana Merešņečenka, kura apgalvo, ka Latvijā dzīvo viņas draugi un paziņas, stāsta, ka Latvija patīk, pret latviešiem bijusi laba attieksme. Tomēr baltiešiem kopumā Krievija un krievi nepatīk. «Uzskatu, ka šo valstu lielākā kļūda bija attālināties no mums, jo mēs vienmēr pret tām izturējāmies ar vislielāko cieņu. Taču tagad gan neviens tā neizturas. Pārējai Eiropai šīs valstis ir kaut kas pavisam attāls, bet Krievijai tās tagad ir tukša vieta.»

Bezdarbniece Vera Grigorjeva, kas dzimusi Latvijā, pauž pārliecību, ka Latvijā krievus nemīl. Taču, neskatoties uz to, Krievijas attieksme ir pozitīva vai arī neitrāla. «Mans vīrs ir braucis uz Latviju darba uzdevumos un redzējis vairākas situācijas, kad latvieši paši izraisa konfliktsituācijas ar cilvēkiem, kuri viņus uzrunā krieviski,» – tā Grigorjeva.

Visbeidzot pensionāre Ņina Ivanova ir absolūti pārliecināta, ka Latvijā krievus nemīl. Viņa apgalvo, ka jau padomju laikos latvieši pret krieviem izturējās skeptiski. «Jaunībā ļoti bieži braukāju komandējumos uz Latviju, daudz kur pabiju, tomēr nepalika labs iespaids, varbūt tāpēc, ka tie bija padomju gadi,» pensionāri citē «Latvijas Avīze».


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: iedzīvotāji, Krievija, Latvija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats