26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ietekmīgs Krievijas polittehnologs Rīgā prezentē savu rakstu krājumu, kas kritizē Latviju
Ietekmīgs Krievijas polittehnologs Rīgā prezentē savu rakstu krājumu, kas kritizē Latviju
Autors: NRA.lv / 10. jūnijs 2012, 22:55
Šonedēļ Rīgā savu rakstu krājumu prezentēja Kremlim pietuvinātais polittehonologs Modests Koļerovs, kurš Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā iekļauts nevēlamo personu sarakstā, vēsta TV3 raidījums Nekā Personīga.


Modestu Koļerovu Občaja Gazeta nodēvējusi par vienu no 15 labākajiem polittehnologiem Krievijā. Viņš tiek dēvēts par Krievijas interešu ruporu tuvākajās kaimiņvalstīs, tai skaitā Latvijā.

Savulaik Koļerovs bija Krievijas Federācijas starpreģionālo un kultūras sakaru ar ārzemēm pārvaldes priekšnieks. Ilgus gadus arī ziņu aģentūras regnum.ru īpašnieks un galvenais redaktors, kas bronzas kareivja Aļošas skandāla laikā asi vērsās pret Igaunijas vēstniecības darbību Maskavā, aicinot Kremli uz bargām sankcijām. Abhāzijas un Gruzijas kara laikā viņi izvērsa apmelojošu darbību pret Gruzijas valsti. Piedņestrā atbalstīja Krievijai lojālos Moldovas politiķus un aicināja Moldovu ņemt piemēru no Latvijas un organizēt referendumu par krievu valodas kā valsts valodas noteikšanu. Koļerovs neslēpj, ka viņaprāt Krievijai bija vairāk jāatbalsta krievu valodas kā valsts valodas referendums Latvijā, raksta NRA.lv.

Kā novēroja Nekā Personīga, šo ceturtdien pārpildītā viesnīcas Avelon zālē Koļerovs prezentēja savu rakstu krājumu, kurā Latvija un pārējās Baltijas valstis pozicionētas kā Krievijas ienaidnieces. Pasākuma pirmajā rindā bija redzama valsts kontroliere Ingūna Sudraba, saskaņiešu Saeimas deputāti, krievu valodas referenduma organizators Aleksandrs Gapoņenko, kā arī Ilarions Girss, kurš pirms nedēļas Nekā Personīga filmēšanas grupu izdzina no Lindermaņa partijas dibināšanas sapulces.

Latvijā Koļerovs ieradās trešdienas rītā un uzreiz devās uz Latgali. Kopā ar PR kompānijas Russko-Baltijskij Media centra direktoru Igoru Pavlovski viņi apmeklēja Līvānus un Daugavpili. Zināms, ka viņi tur tikušies ar vietējiem medijiem un Daugavpils domes pārstāvjiem. Iespējams, ka Krieviju interesē Latgalē nostiprināt informatīvo platformu pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Nekā Personīga arī novēroja, ka Koļerovs no Latgales atbrauca ar Saeimas dienesta automašīnu Volvo AA 8013. Auto ir reģistrēts uz Saskaņas centra vārda, bet neviens no Saeimas deputātiem no tās neizkāpa. Kurš no deputātiem to pasūtījis, Saskaņas centra Saeimas frakcijā neatklāja.

Koļerovu uz Latviju esot uzaicinājusi nevalstiskā organizācija Baltijas forums, bet stāsta krājuma prezentāciju organizēja mediju klubs Format A3.

Šis klubs ir izveidots Moldovā, Krimā un Rīgā, bet to vada Igaunijas iedzīvotāja Gaļina Sapožņikova – Krievijas laikraksta Komsomolskaja pravda žurnāliste.

Aizdomās par nelikumīgas naudas ievešanu valstī Igaunijas slepenpolicija marta beigās Sapožņikovu aizturēja lidostā ar 9,999$. Sapožņikova likumu nebija pārkāpusi, jo, ievedot naudu, tā jādeklarē no 10 000 dolāru.

Igaunijas slepenpolicija savā ziņojumā ir norādījusi, ka Format A3 pasākumos parasti tiek atražota nostalģija pēc PSRS. Latvijā Sapožņikova kādu laiku nav redzēta, taču viņas vadītais klubs FormatA3 turpina savu darbu, aicinot uzstāties viesus no Krievijas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Krievija, Modests Koļerovs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats