16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » VID kopumā iesniegts 91 000 nulles deklarāciju
VID kopumā iesniegts 91 000 nulles deklarāciju
Autors: NRA.lv / 4. jūnijs 2012, 18:09
Valsts ieņēmumu dienests (VID) sākotnēji prognozēja, ka nulles deklarāciju skaits varētu būt ap 70 000, taču, sazinoties ar VID pārstāvi Evitu Teici – Mamaju, nra.lv noskaidroja, ka līdz 4. jūnija pēcpusdienai jau iesniegts 91 000 deklarāciju.


"Protams, pilnīgi precīzu skaitu nevaram pateikt, jo daudzas deklarācijas vēl aizvien pienāk, piemēram, pa pastu, no lauku rajoniem. Kaut arī deklarāciju iesniegšana teorētiski ir beigusies, visi ir laipni aicināti deklarēt savus uzkrājumus, īpašumus. Taču, ja persona ir nokavējusi iesniegšanas termiņu, kas bija 1. jūnijs, ir jāsniedz rakstisks paskaidrojums. Ja kavēšanas iemesls ir nepamatots, katrs gadījums tiek izskatīts individuāli, tiek piemērots naudas sods, kas var sasniegts līdz par 250 latu," skaidro VID pārstāve. 

Biežāk uzdotie jautājumi ir saistībā ar summas aprēķināšanu, kā arī īpašumu reģistrēšanu – vai īpašums jāreģistrē ar tā sākotnējo cenu (summa par kādu īpašums iegādāts), vai jānovērtē šī brīža īpašuma vērtība. VID pārstāve skaidro, ka īpašums jādeklarē ar summu par kādu tas tika iegādāts.

VID apgalvo, ka šis pasākums ir vienreizējs un nākamajā gadā nulles deklarācija nav paredzēta.

Sākumdeklarācija jāiesniedz, ja persona Latvijā ir iegādājusies nekustamo īpašumu, kura iegādes vērtība pārsniedz 10 000 latu un uz kuru nav nostiprinātas īpašumtiesības, kā arī īpašumu ārvalstīs. Tāpat jādeklarē skaidras naudas uzkrājumi, iegādātās kapitāla daļas Latvijā un ārzemēs, parāda vērtspapīri, aizdevumi, parādsaistības un citi īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 10 000 latu. VID pārstāve skaidro, ka nav jādeklarē tie īpašumi, kas jau ir reģistrēti valsts reģistros.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: nulles deklarācija, VID

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats