29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pašvaldības policija sāks intensīvi patrulēt mikrorajonos, vispirms Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā
Pašvaldības policija sāks intensīvi patrulēt mikrorajonos, vispirms Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā
Autors: Andris Jurkevics / BIZNESS.LV / 28. maijs 2012, 12:12
No 1.septembra Rīgas pašvaldības policija sāks intensīvi patrulēt galvaspilsētas rajonos. Pirmie būs Purvciems, Pļavnieki un Ķengarags. Plānots, ka pa šo rajonu galvenajām ielām kursēs patruļas mikroautobusos, savukārt pagalmos - gan policisti ar skuteriem, gan kājnieku patruļas. Gada siltajos mēnešos policisti pārvietosies arī ar velosipēdiem. Pavisam kopā šogad darbā pašvaldības policijā tiks pieņemti vēl līdz 90 jauniem darbiniekiem.


Šie trīs rajoni ir izvēlēti, pirmām kārtam ņemot vērā iedzīvotāju sūdzību skaitu. Plānots, ka no 2013. gada, izvērtējot pieredzi, kas gūta no darba šajos rajonos, intensīva patrulēšana tiks paplašināta arī citās Rīgas apkaimēs.

"Kopš sācis strādāt mūsu sasaukums, drošība ir kļuvusi par vienu no prioritātēm. Uzreiz tika nodrošināta patrulēšana pie visam skolām. Ir izveidota Tūrisma policija, kas likvidēja masveida krāpšanas gadījumus pret ārvalstu viesiem. Pašlaik Vecrīgu un pilsētas centru ar savām patruļām nosedz tieši pašvaldības policija. No 1.septembra tāds pats līmenis kā centrā tiks nodrošināts arī pirmajos trīs mikrorajonos. Un ticiet man, pašvaldības policisti gādās par drošību, un netērēs laiku nepareizi novietotu mašīnu vadītāju sodīšanai" - norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Lai nodrošinātu intensīvu patrulēšanu Pļavniekos, Purvciemā un Ķengaragā no šā gada 1.septembra, veicot pilsētas budžeta grozījumus, plānots palielināt finansējumu Rīgas pašvaldības policijai. Par papildus finansējuma apjomu un tā piešķiršanu jau šonedēļ lems Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, patrulēšana, Rīgas pašvaldības policija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats