16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » NVA direktores amatam virza Inesi Kalvāni
NVA direktores amatam virza Inesi Kalvāni
Autors: Apollo.lv / 24. maijs 2012, 17:48
Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktori apstiprināšanai valdībā virzīs Inesi Kalvāni, portālu «Apollo» informēja ministrijā.


Kalvāne pašreiz ir NVA Pakalpojumu departamenta direktore, informē Labklājības ministrija (LM).

«Vēlos paust savu gandarījumu par to, ka Kalvāne ir piekritusi uzņemties vadīt NVA. Aģentūru saredzu, kā būtisku atslēgas iestādi visas valsts attīstības kontekstā pēckrīzes periodā. Nevienam nav noslēpums, ka demogrāfisko rādītāju un nodarbinātības politikas kontekstā mums priekšā stāv daudzi izaicinājumi, to skaitā kvalitatīva darbaspēka nodrošināšana iepretim joprojām augstajam bezdarba rādītājam. Esmu pārliecinājusies, ka I.Kalvānei ir gan stratēģiskais redzējums par aģentūras attīstību, gan amatam nepieciešamā pieredze LM un NVA, kā arī atbilstoša izglītība un personīgās īpašības,» uzsver Viņķele.

Kalvānei ir akadēmiskā augstākā izglītība (maģistra grāds sabiedrības vadībā). Pirms darba NVA, Kalvāne ir bijusi LM ES Struktūrfondu departamenta direktores vietniece un Strukturālās politikas nodaļas vadītāja. Kalvāne ir pildījusi arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras ģenerāldirektores vietnieces pienākumus, informē ministrijā.

Stājoties pretī jaunajiem nodarbinātības izaicinājumiem, Kalvāne norāda vairākus NVA veicamos uzdevumus, tostarp, nodarbinātības veicināšanu, piedāvājot darba devējam mūsdienu prasībām atbilstošu darbaspēku. Būtiskākais ir bezdarbniekiem sniegt saprotamu un mērķtiecīgu pakalpojumu. Savukārt karjeras konsultantam jākļūst par labāko darba meklētāju pavadoni karjeras izvēlē un mainīgajā darba dzīvē.

Vienlaikus Kalvāne plāno paplašināt sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām, aicinot biedrības un nodibinājumus sadarboties, lai realizētu to biedru intereses, kā arī turpināt veiksmīgo sadarbību ar pašvaldībām.

Skaidrojot NVA sarežģīto situāciju, Kalvāne kā prioritāri veicamo darbu norāda darba organizācijas pārkārtošanu, aģentūras cilvēkresursus pamatā novirzot darbam ar klientiem, lai iespējami īsākā periodā sasniegtu rezultātu – darbā iekārtots bezdarbnieks.

Par Kalvānes apstiprināšanu NVA direktores amatā vēl lems valdība.

Atgādinām, ka piektdien, 18.maijā, notika klātienes intervijas ar četriem NVA direktora amata pretendentiem. Kopumā konkursā uz vakanto amatu bija pieteikušies 28 kandidāti. Pēc klātienes intervijām ar NVA direktora amata pretendentiem LM konkursa komisija pieņēma lēmumu nevienu no kandidātiem nevirzīt direktora amatam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ilze Viņķele, Inese Kalvāne, NVA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats